ΗΠΑ: Η Β. Κορέα απομονώνεται…

ΗΠΑ: Η Β. Κορέα απομονώνεται…

 

«Η Βόρεια Κορέα απομονώνεται όλο και περισσότερο με την “φιλοπόλεμη ρητορική της”», προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος, καθώς η Πιονγκγιάνγκ επέσεισε και πάλι την απειλή να επιτεθεί στις ΗΠΑ, αφότου δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-2, τα οποία διαθέτουν τεχνολογία που καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό τους από τα ραντάρ, συμμετείχαν σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ απέρριψε τις ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την απειλή να ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο, και σημείωσε: «Είναι σαφές ότι η κλιμάκωση πραγματοποιείται από τους Βορειοκορεάτες με τη ρητορική και τις ενέργειές τους».

Κάλεσε μάλιστα τη Βόρεια Κορέα να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην προστασία τους εαυτού τους και των συμμάχων τους στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη ικανότητα, και έχουμε δείξει την βούλησή μας να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ικανότητα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και τους συμμάχους μας. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να οδηγηθούμε σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ