Η Ευρώπη για το Eurogroup

Η Ευρώπη για το Eurogroup

 

Αν και οι διαφορές που υπήρχαν φαίνεται να έχουν ελαττωθεί, αβεβαιότητα χαρακτηρίζει, κατά τον ευρωπαϊκό Τύπο, την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την Ελλάδα είναι οι χώρες της ευρωζώνης, εκτιμά η ολλανδόφωνη De Morgen, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βερολίνο εξακολουθεί να αντιδρά σθεναρά στην προοπτική αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μετά το 2015 και για το λόγο αυτό η σχετική πρόταση δεν πρόκειται να είναι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνόδου.

Από την πλευρά της, η De Tijd, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η Γερμανία διαθέτει το κλειδί για την ελληνική στήριξη», εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας θα καθορίσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Και τούτο γιατί η Γερμανία, μέχρι αυτή τη στιγμή, εναντιώνεται τόσο στις προτάσεις για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους όσο και σε εκείνες για μια δραστική μείωση των ελληνικών επιτοκίων δανεισμού.

 Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι υπουργοί της ευρωζώνης εξετάζουν το κούρεμα του ελληνικού χρέους», αναφέρει ότι οι 17 Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα προσπαθήσουν σήμερα να «ξεπαγώσουν» το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά για να το πετύχουν αυτό, χρειάζεται πρώτα να συμφωνήσουν εάν κάποια από τα διμερή δάνεια που έχουν χορηγηθεί στην Αθήνα θα υποστούν «κούρεμα».

Στην έντυπη έκδοση της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας La Libre Belgique δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Θα δώσει η τρόικα μια ανάσα στην Ελλάδα;».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι για τρίτη φορά, μέσα σε τρεις εβδομάδες, θα συζητήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες την «ελληνική περίπτωση», οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, σημειώνεται.

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ