Τώρα : Κάλεσμα Τσίπρα σε Κουβέλη-Παπαρήγα

   “Το μνημόνιο πέτυχε.Μόνο που το μνημόνιο δεν ήταν σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, αλλά σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων”, με αυτά τα  λόγια ξεκίνησε την ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία, αυτή την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας.Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε το μνημόνιο σχέδιο φτωχοποίηση των Ελλήνων που υλοποιήθηκε κρυφά.”Το μνημόνιο πέτυχε.Μόνο που το μνημόνιο δεν ήταν σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, αλλά σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων, κατάργησης του κοινωνικού συμβολαίου, εκποίησης του δημόσιου πλούτου και εκχώρησης της λαϊκής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας στη διεθνή τοκογλυφία και στη διεθνή της κεφαλαιοκρατίας που μας κυβερνά. Αυτό ήταν το σχέδιο και για αυτό υλοποιήθηκε στα κρυφά, στα μουλωχτά και ερήμην του ελληνικού λαο”, είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι το PSI εξελίσσεται σε μεγάλη κλοπή των αποθεματικών των ταμείων και σε ωραίο πλιάτσικο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους ιδιώτες ομολογιούχους, ενώ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου, λέγοντας πως “δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος στην ΕΚΤ, αλλά πρωθυπουργός και οφείλει να υπερασπίζεται όχι τα συμφέροντα των τραπεζών αλλά τα δικαιώματα του λαού”. Αιχμηρός ήταν και για τους βουλυτές του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους είπε ότι “γελοιοποιούνται όταν λένε ότι δεν διάβασαν το μνημόνιο”.

Επίσης, απευθύνθηκε στο Φώτη Κουβέλη και την Αλέκα Παπαρρήγα, καλώντας τους να κάνουν όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά στη σωτηρία του λαού “Η αριστερά μπορεί να γίνει πρώτη πολιτική δύναμη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ