Οι εφημερίδες για τα “ηχηρά ονόματα” στη νέα λίστα “Μέρκελ”

Πολύτιμα στοιχεία για την πλήρη “αποκρυπτογράφηση” και αξιοποίηση της λίστας Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, την οποία απέστειλαν πρόσφατα οι αρχές του γερμανικού κρατιδίου Βεστφαλίας-Ρηνανίας απέστειλε αιφνιδιαστική έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS στην Αθήνα και στο γραφείο μεγάλου broker που συνεργάζεται με την τράπεζα.

Όπως αναφέρει το “Ελεύθερος Τύπος” με την αιφνιδιαστική εισβολή περιήλθαν πλέον στα χέρια των εισαγγελέων αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ποσά καταθέσεων και ορισμένα ονόματα. Στις περιπτώσεις που λείπει κάποιο από τα τελευταία στοιχεία, η ταυτοποίηση γίνεται μέσω των αριθμών  λογαριασμών της λίστας Βεστφαλίας-Ρηνανίας (φέρονται να ανέρχονται σε 10.500), ενώ οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών έχουν τεθεί ήδη στο μικροσκόπιο των ειδικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας. Έτσι στη διάθεση των εισαγγελικών λειτουργών – οι οποίοι άμεσα «έδεσαν» λογαριασμούς με περίπου 200 πρόσωπα- περιέρχονται πια όλα τα στοιχεία των μεγαλοκαταθετών.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” η αιφνιδιαστική έρευνα έγινε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και υλοποιήθηκε από τους επίκουρους συναδέλφους του Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ντζούρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελική έφοδος απέφερε και τους πρώτους καρπούς, καθώς κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκρίνοντας τα στοιχεία που πήραν με αυτά που  περιέχονται στη προσφάτων αποκτηθείσα λίστα Μπόργιανς από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας να ταυτοποιήσουν περίπου 200  μεγαλοκαταθέτες με ποσά από 1,5 έως 12 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία” η έφοδος των εισαγγελέων έβγαλε θησαυρούς καθώς ταυτοποιήθηκαν  πάνω από 200 μεγαλοκαταθέτες μεταξύ των οποίων ηχηρά ονόματα, τα οποία ενδεχομένως συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες. Στα πρόσωπα αυτά φέρεται ότι περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες που σχετίζονται με τα τις αμαρτωλές προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Στο ίδιο ύφος είναι και το δημοσίευμα της εφημερίδας “H ΑΥΓΗ”. Έσοδα τα όποια σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί να ξεπεράσουν και τα 2 δισ. ευρώ (πάνω δηλαδή και από το 1% του ελληνικού ΑΕΠ) είναι δυνατό να εισρεύσουν υπό μορφή «ζεστού χρήματος» στα ταμεία του κράτους από την λίστα των Ελλήνων καταθετών στη Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (ή λίστα Μπόργκιανς, από το όνομα του υπουργού Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου, ο οποίος και την ενεχείρισε στην ελληνική πλευρά).

Σημειώνεται ότι ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργκιανς, αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 15-16 Ιανουαρίου προκειμένου να συμβάλει και η γερμανική πλευρά στην επωφελέστερη δυνατή για τον Ελληνικό Δημόσιο διαχείριση της υπόθεσης. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ