“Πρόθυμος ο Ράιχενμπαχ”

Σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία στους επόμενους μήνες και χρόνια θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία μέσω των τραπεζών, είναι διαθέσιμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έδωσαν ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ και οι συνεργάτες του, στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη.

Οι ίδιοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει απ’ τις επικείμενες εκλογές θα πρέπει να είναι τολμηρή από την αρχή, ώστε να αξιοποιήσει παραγωγικά τις πρώτες 100 μέρες τής θητείας της.

Τα παραπάνω δήλωσε ο κ.Ζορπίδης, εξερχόμενος από συνάντηση που είχε σήμερα, στην Αθήνα, με τον κ.Ράιχενμπαχ και τους συνεργάτες του. Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΕΕΘ με τα στελέχη της task force, διάρκειας μιάμιση ώρας, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας με τον κ.Ράιχενμπαχ, ο πρόεδρος του ΕΕΘ εξήγησε ότι πολλά από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, οφείλονται -εκτός από την κρίση- “στον συγκεντρωτικό και απόλυτα γραφειοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κράτους”. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι το διοικητικό κόστος μιας επιχείρησης, που λειτουργεί στην ελληνική περιφέρεια, είναι σαφώς υψηλότερο από ό,τι στην Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Ζορπίδης, που κάλεσε τα στελέχη της ομάδας να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα, δήλωσε: “Φάνηκε ότι ο κ. Ράιχενμπαχ και οι συνεργάτες τουείναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στην εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων. Αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση και πιστεύουν πως αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ