Χαρδούβελης: Είμαστε σε διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα

Χαρδούβελης: Είμαστε σε διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα

 

Τις λεπτομέρειες για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα καθώς και την πορεία του προϋπολογισμού του επόμενου έτους συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 12, δύο ώρες αργότερα αποχώρησαν ο Γκίκας Χαρδούβελης και o Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ περίπου στις 3 αποχώρησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Συζητήσαμε για τα προαπαιτούμενα. Τα δουλεύουμε, είμαστε σε διαπραγμάτευση”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είπε πως δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα των ενστόλων, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια γενική κουβέντα γι’ αυτό. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, με βάση κυβερνητικές πηγές, θα υπάρξει προσεχώς και νέα συνάντηση στο Μαξίμου, αφού θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία τους την προσεχή Δευτέρα.

Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στο ασφαλιστικό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και στον τρόπο που θα ενσωματωθεί το επικουρικό τους ταμείο στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή από βδομάδα και αφού το υπουργείο Οικονομικών συγκεντρώσει από τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης τις διατάξεις που τα αφορούν. Στα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. και του 1,8 δισ. ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στις επιστροφές εσόδων από τα κέρδη που καταγράφουν οι τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, τελικά δεν θα περιλαμβάνεται το πολιτικό χρήμα, για το οποίο απαιτείται έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής, που ξεκινά τον Οκτώβριο.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει έως τις 8 Αυγούστου από το δεύτερο θερινό τμήμα. Ο πρωθυπουργός από το πρωί έχει σειρά επαφών με υπουργούς, προκειμένου να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ