ΒΙΝΤΕΟ-Ο σύμβουλος του Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο σύμβουλος του Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο

Ο σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα, Ν. Καραβίτης, μίλησε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για το φόρο των ακινήτων και εξήγησε το σκεπτικό για τον εν λόγω φόρου, με την ιδιότητά του ως ένας από τους βασικούς συντάκτες του.

Ο κ. Καραβίτης, αν και παραδέχθηκε ότι η εισοδηματική κατάσταση των Ελλήνων είναι δύσκολη, τόνισε ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να σταθμίσει όλα αυτά τα γεγονότα με το γεγονός ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να βγούμε από την πολύ κακή δημοσιονομική κατάσταση, να σπάσει ο φαύλος κύκλος, να διατηρηθούν και να παραμείνουν σταθερά τα λεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το θέμα, όπως είπε, είναι πώς θα γίνει αυτό με τον πλέον δίκαιο τρόπο, γιατί, όπως ανέφερε, ανώδυνος σίγουρα δεν είναι.

Με αφορμή τις αντιδράσεις, ο κ. Καραβίτης υπογράμμισε πως «οι τιμές ζώνης όπου και να ήταν, το θέμα είναι η σχετική σειρά κατάταξης. Οι αδικίες πιθανόν να υπάρχουν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λάβουμε υπόψη και κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται αυτός ο νόμος».

Υποστήριξε πάντως ότι «τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα, εάν υπήρχε κτηματολόγιο. Στο προηγούμενο φορολογικό καθεστώς είχαμε ένα τέλος ειδικών φόρων».

 

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ