Προβόπουλος: «Μεταρρυθμίσεις και γρήγορα…»

Προβόπουλος: «Μεταρρυθμίσεις και γρήγορα…»

 

Έκκληση για «πιο δυναμική» δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων απηύθυνε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο κίνδυνος της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί δραστικά.

«Η ατζέντα με αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι μακροσκελής και περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρύθμιση της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών, βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που παρουσιάζει πολλές αδυναμίες κ.ο.κ.», δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε τη σημασία να προχωρήσουν γρήγορα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προαπαιτούνται για την εξασφάλιση των επόμενων δανειακών δόσεων από τους διεθνείς πιστωτές.

Στο πρώτο στάδιο του προγράμματος, «παρότι η χώρα έδωσε έμφαση στη δημοσιονομική εξυγίανση, οι προσπάθειες σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ήταν αρκετά ανεπαρκείς», σημειώνει. «Ως εκ τούτου, η μείωση του ΑΕΠ ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε εκτιμηθεί αρχικά».

«Από τον Ιούνιο έχουν ψηφιστεί όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διάσωσης και γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίησή τους», διαβεβαίωσε ο κ. Προβόπουλος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ