Τα 4 καλύτερα φρούτα για να ρίξετε την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με καρδιολόγο

Τα φρούτα παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών, του καλίου και των αντιοξειδωτικών. Και αν έχετε διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, «η κατανάλωση μίας ποικιλίας φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχό της», λέει ο καρδιολόγος David Sabgir.

Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν να μείνει σταθερή ή να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, εξαιτίας των θρεπτικών ιδιοτήτων τους. Παρακάτω θα διαβάσετε τα 4 καλύτερα φρούτα για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Τα 4 καλύτερα φρούτα για να ρίξετε την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με καρδιολόγο

  • Μπανάνες
  • Αβοκάντο
  • Μούρα
  • Ακτινίδιο

Μπανάνες

Το κάλιο είναι ένα θρεπτικό συστατικό που κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς. Γι’ αυτό και οι μπανάνες βρίσκονται στον κατάλογο με τα φρούτα που σας βοηθούν να μειώσετε την αρτηριακή πίεση. «Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαχείριση της υπέρτασης και αναγνωρίζεται για την ικανότητά του να μειώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα και να ανακουφίζει την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων», εξηγεί ο Sabgir. Προσθέστε περισσότερες μπανάνες στη διατροφή σας δοκιμάζοντας συνταγές όπως Smoothie με αβοκάντο και μπανάνα.

Αβοκάντο

Ο καρδιολόγος τάσσεται υπέρ του αβοκάντο στην διατροφή όσων προσπαθούν να ελέγξουν τη πίεση τους. «Τα αβοκάντο περιέχουν τόσο φυτικές ίνες όσο και ακόρεστα λίπη, τα οποία έχουν συνδεθεί με την καρδιαγγειακή υγεία. Περιέχουν 250 milligram καλίου ανά μερίδα, που είναι το 1/3 ενός μεσαίου αβοκάντο», λέει o Sabgir. Και συνεχίζει: «Και μια δίαιτα πλούσια σε κάλιο βοηθά στην αντιστάθμιση ορισμένων από τις βλαβερές επιπτώσεις του νατρίου στην αρτηριακή πίεση». Μπορείτε να προσθέσετε το αβοκάντο ως βάση στα τοστ σας.

Μούρα

Είτε προτιμάτε σμέουρα είτε βατόμουρα, αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς περιλαμβάνουν χρήσιμα αντιοξειδωτικά. «Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών, οι οποίες σύμφωνα με έρευνα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης», δηλώνει ο καρδιολόγος. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Molecular Nutrition & Food Research φαίνεται μία σχέση μεταξύ της υψηλότερης συνολικής πρόσληψης ανθοκυανινών και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής νόσου. Εάν θέλετε να προσθέσετε στην διατροφή σας μπορείτε να τα δοκιμάσετε μαζί με βρώμη στο πρωινό σας.

Ακτινίδιο

Το φρούτο που έχει εξαιρετικές βιταμίνες για την υγεία της καρδιάς είναι το ακτινίδιο. «Μια καλή πηγή βιταμίνης C, τα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με πρωτοπαθή υπέρταση», λέει ο Sabgir. «Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι μια μερίδα ακτινίδιο καθημερινά μπορεί να μειώσει τη συστολική αρτηριακή πίεση», αναφέρει ο καρδιολόγος. Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, το ακτινίδιο περιέχει και κάλιο, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύει τις θετικές επιπτώσεις του στην καρδιαγγειακή υγεία του οργανισμού.

Να θυμάστε

Τα φρούτα αποτελούν σημαντικό στοιχείο μίας ισορροπημένης διατροφής. Ειδικά οι άνθρωποι που προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερή ή να μειώσουν την αρτηριακή πίεση μπορούν να βρουν ένα σημαντικό σύμμαχο σε φρούτα που είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Έτσι οι μπανάνες, το αβοκάντο, τα μούρα και το ακτινίδιο μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: FOXreport.gr

Η Google προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες Generative AI σε όσους χρησιμοποιούν cloud-computing

Άγνωστο κουμπί στο Netflix αναβαθμίζει δωρεάν τον λογαριασμό σας – Τι είναι το Test Participation

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ