Σνακ που τονώνουν το μυαλό στη δουλειά: 5 υγιεινές επιλογές που συνιστούν οι διατροφολόγοι

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής αποκαλύπτουν τα σνακ που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία στην δουλειά. Τα σνακ το πρωί και μετά το μεσημεριανό είναι σημαντικά γιατί μας κρατούν συγκεντρωμένους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουμε δουλειά.

«Για να διατηρείτε το μυαλό σας σε διαύγεια κατά τη διάρκεια της ημέρας στη δουλειά, είναι σημαντικό να επιλέγετε σνακ που παρέχουν ισορροπία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων σύνθετων υδατανθράκων, υγιεινών λιπών και πρωτεϊνών», είπε η Sarah Heckler, MS, RD, διαιτολόγος που εργάζεται μαζί με την γνωστή διατροφολόγο Anne Till στη Βόρεια Καρολίνα, είπε στο FOX Business.

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής λένε ότι πρέπει να διαλέξετε συγκεκριμένα σνακ που είναι καλά για το μυαλό αντί για «κενές» θερμίδες, όπως οι καραμέλες, άλλο ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα σνακ με υδατάνθρακες.

Ιδέες για υγιεινά σνακ στη δουλειά

  1. Ελληνικό γιαούρτι
  2. Ξηροί καρποί και σπόροι
  3. Χούμους με λαχανικά
  4. Κράκερ ολικής αλέσεως και τυρί
  5. Μήλο και φυστικοβούτυρο

Ελληνικό γιαούρτι

Τα περισσότερα γραφεία έχουν ψυγείο, και το ελληνικό γιαούρτι είναι μια καλή επιλογή για σνακ,  καθώς είναι υγιεινό, θρεπτικό και εύκολο στη μεταφορά.

«Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι και να παρέχουν μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας», δήλωσε η Heckler. Η ειδικός προτείνει να προσθέσετε στο γιαούρτι μερικά βατόμουρα, φράουλες ή σμέουρα για επιπλέον γεύση και αντιοξειδωτικά, τα οποία, όπως σημειώνει, μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία.

Επιπλέον, το ελληνικό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια εξαιρετική επιλογή για το γραφείο, καθώς είναι υγιεινά, θρεπτικά και εύκολα στη μεταφορά σνακ.

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι σπόροι κολοκύθας είναι τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου, είπε η Heckler.

Αυτού του είδους τα σνακ διατηρούνται στο συρτάρι ή στην τσάντα σας, ενώ μπορείτε να τα καταναλώσετε όταν είστε εν κινήσει, σε δουλειές εκτός γραφείου.

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε χορτάτοι και να διατηρήσετε την ενέργεια σας.

Χούμους με λαχανικά

Ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ για το γραφείο. Το χούμους είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών, δήλωσε η Heckler. «Συνδυάστε το χούμους με στικς καρότου, φέτες αγγουριού ή λωρίδες πιπεριάς για ένα χορταστικό και θρεπτικό σνακ», είπε.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Κράκερ ολικής αλέσεως και τυρί

Κάνοντας ένα διάλειμμα στο γραφείο για ένα σνακ, μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες σας το απόγευμα, ειδικά όταν το σνακ αυτό σας προσφέρει ένα συνδυασμό θρεπτικών οφελών.

Τα κράκερ ολικής αλέσεως και το τυρί είναι ακόμη μια δημοφιλής επιλογή, καθώς πρόκειται για θρεπτικά και χορταστικά σνακ. Επίσης είναι εύκολα στη μεταφορά.

«Τα κράκερ ολικής αλέσεως παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες – και το τυρί προσφέρει πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά», δήλωσε η Heckler.

Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους κράκερ και τυριών για να μην τρώτε κάθε μέρα το ίδιο σνακ και βαρεθείτε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε κράκερ ολικής αλέσεως με τυρί κότατζ, τυρί φέτα ή τυρί κρέμα.

Μήλο και φυστικοβούτυρο

Σύμφωνα με τη Julie Lopez, RD, ιδιοκτήτρια της Virtual Teaching Kitchen, με έδρα το New Jersey, τα καλύτερα σνακ είναι αυτά που προσφέρουν μια ισορροπία υδατανθράκων, υγιεινών λιπαρών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Ο συνδυασμός μήλου και φυστικοβούτυρου πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις.

Τα συσκευασμένα κομμένα μήλα και τα ατομικά βαζάκια φυστικοβούτυρου μπορούν να κάνουν αυτή την επιλογή σνακ ιδανική και εύκολη.

Για να κάνετε το σνακ σας ακόμα πιο θρεπτικό και χορταστικό, μπορείτε να επιλέξετε μήλα με φλούδα. Η φλούδα του μήλου είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμινών.

Μια καλή ιδέα για σνακ στο γραφείο είναι ένα μήλο με μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Τα σημαντικά οφέλη από την επιλογή υγιεινών σνακ

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση θρεπτικών τροφών όπως φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας
  • Βελτίωση της διάθεσης
  • Ενίσχυση της παραγωγικότητας
  • Επίτευξη και διατήρηση σωστού σωματικού βάρους

«Ο έλεγχος των μερίδων είναι επίσης σημαντικός για να αποφύγετε να νιώθετε νωθροί μετά το σνακ».

Εκτός από τη δημιουργία ενός καλύτερου προγράμματος όσον αφορά στα σνακ που τρώτε, η Heckler συνιστά να μένετε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα πίνοντας άφθονο νερό.

«Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική λειτουργία», είπε.

Συμπερασματικά, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη των υγιεινών σνακ, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Επιλέξτε σνακ που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
  • Περιορίστε την κατανάλωση σνακ που είναι πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και κορεσμένα ή trans λιπαρά.
  • Κρατήστε τις μερίδες σε μέγεθος σνακ.
  • Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ