Πλεύρης για Τσίπρα: Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν τηρήθηκαν

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα που προέκυψε χθες με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε χθες την παραίτησή του, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα το αρνητικό μοριακό τεστ του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Δεν καταλαβαίνω… Είδα και μια επίθεση στο πρόσωπό μου από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηρισμούς ότι είμαι ακροδεξιό τρολ, τσαρλατάνος αναφέρει χαρακτηριστικά. Κοιτάξτε, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις έχουμε κάνει όσο πιο απλοποιημένες γίνεται, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νοηματικές διαδρομές για να τις διαβάσει κάποιος, πρέπει απλώς να γνωρίζει ανάγνωση. Αν μπείτε στο site του ΕΟΔΥ, οι οδηγίες είναι από τις 30-5-2022 για τον γενικό πληθυσμό” περιέγραψε.

“Δεν είναι συνδεδεμένες με κανένα τεστ. Η λογική είναι με το που νοσήσεις, 5 ημέρες βρίσκεσαι σε καραντίνα χωρίς να μετράει η ημέρα που έγινε το τεστ. Αυτή η καραντίνα δεν “σπάει” από αρνητικό τεστ. Είναι υποχρεωτική καραντίνα. Και τις επόμενες 5 ημέρες πρέπει να φοράς υποχρεωτικά μάσκα. Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, εάν δεν αρέσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν σημαίνει ότι θα τις αλλάξουμε κατά περίπτωση. Οι οδηγίες αυτές δεν τηρήθηκαν. Ας μας πουν με τους οδηγίες που υπάρχουν, πού αναφέρεται ότι αν υπάρξει αρνητικό τεστ, εκτός του χρονικού πλαισίου, ή δεν πρέπει να είσαι καραντίνα ή δεν πρέπει να φοράς μάσκα” πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

“Κακώς ο οποιοδήποτε ακολουθεί ένα δικό του πρωτόκολλο που λέει ότι θα κάνω τεστ και θα βγω, δεν συνάδει με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ” κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ