Πλεύρης: Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενδεχομένως και την καραντίνα για να πάει στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά.

“Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Είπε εν μέσω πυρκαγιών πληροφορήθηκα ότι έχω κορονοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Οι οδηγίες είναι σαφής. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα” περιέγραψε.

“Εγώ λέω το εξής. Το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα” πρόσθεσε.

“Είναι προσωπικά δεδομένα, εγώ βασίζομαι σε όσα έχει δηλώσει. Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα” είπε ο κ. Πλεύρης.

“Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ” διευκρίνισε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, μετά την συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

Η ανάρτηση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter στις 20/7

“Μέσα στην αγωνία της πυρκαγιάς είχα την είδηση ότι είμαι για 2η φορά θετικός στον covid. Ίσως αναμενόμενο, αφού τις προηγούμενες μέρες πέρασε ο μεγάλος μας γιος και η Μπέτυ.Ελπίζω να παραμείνω ασυμπτωματικός. Σε κάθε περίπτωση η σκέψη μου είναι στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας” είχε γράψει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ