Δυστύχημα στα Σπάτα: Τα σενάρια για τον θάνατο του 22χρονου Τζακ

Διαφορετικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Τζακ Φέντον, του 22χρονου που έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όταν πλησίασε το πίσω μέρος του ελικοπτέρου Bell 407 ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος. Ήταν η αιτία η στιγμιαία απροσεξία του 22χρονου ή οι σοβαρές παραλείψεις στο πρωτόκολλο ασφαλείας; 

Οι Αρχές αναζητούν τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον 22χρονο. Αυτή τη στιγμή “τρέχουν” δύο παράλληλες διαφορετικές έρευνες, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”. Μία από την ΕΛ.ΑΣ. και μία από την Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Οι αντικρουόμενες μαρτυρίες από όσους βρίσκονταν στο ελικοδρόμιο αλλά και από συνεπιβάτη του θύματος περιγράφουν δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους, που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν χθες ενώπιος του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Οι περιγραφές

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δήλωσε στην Dailymail ότι “μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα, σταμάτα!”.

Οι φίλοι του Βρετανού τουρίστα που σκοτώθηκε στο φρικτό δυστύχημα, αρνήθηκαν με οργή τους ισχυρισμούς ότι ο 22χρονος είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν η περιστρεφόμενη έλικα τον τραυματίσει θανάσιμα. Οι παρέα των φίλων είχε ταξιδέψει στην Μύκονο με αφορμή τα γενέθλια του άτυχου Τζακ.

Ο φίλος του νεκρού Τζακ, ο Jack Stanton-Gleaves από την μεριά του ανέφερε ότι “Δεν μας δόθηκε καμία οδηγία, την ώρα που κατεβαίναμε από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στην αίθουσα αναμονής. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν σταμάτησε τον Τζακ που πήγαινε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. κανείς μας δεν έφτασε στην αίθουσα αναμονής πριν από το δυστύχημα. Άκουσα να λένε κάποιοι ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και γύρισε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, δεν το ξέρω”.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Βρετανού

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με το τραγικό δυστύχημα σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους που συνελήφθησαν από την Αστυνομία αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, μέχρι την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ