«Η Νο1 αλλαγή που παρατήρησα όταν έτρωγα 1 μπολ με βρώμη για πρωινό κάθε μέρα για 1 εβδομάδα» – Όσα αποκαλύπτει συγγραφέας

Μια ανεξάρτητη συγγραφέας, η οποία καλύπτει θέματα σχετικά με την υγεία και την ψυχαγωγία, αποκαλύπτει ποια ήταν η Νο1 αλλαγή που παρατήρησε στον οργανισμό της όταν έκανε μια δοκιμή. Η Jessica Sager αποφάσισε να καταναλώνει ένα μπολ με βρώμη για πρωινό, κάθε μέρα, για μία εβδομάδα και εξηγεί τα αποτελέσματα.

«Ως λάτρης των ζαχαρούχων δημητριακών, αποδέχτηκα με επιφύλαξη την πρόκληση να τρώω βρώμη κάθε μέρα για μια εβδομάδα, αλλά το κίνητρο να ακολουθήσω προσωρινά με μια πιο υγιεινή διατροφή με έπεισε να το δοκιμάσω.

Το να τρως ένα μπολ βρώμης για πρωινό κάθε μέρα για μια εβδομάδα ακουγόταν αποθαρρυντικό στην αρχή, αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου άσχημο. Το «κλειδί» είναι, όπως και σε πολλά πράγματα, η ποικιλία. Ένα μπολ με βρώμη κάθε μέρα μοιάζει με περιοριστικό, αλλά κανείς δεν είπε ότι η βρώμη έπρεπε να έχει ίδια γεύση κάθε μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Jessica Sager.

«Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που είδα όταν έτρωγα βρώμη για πρωινό κάθε μέρα για μία εβδομάδα, καθώς και τι μπορείτε να περιμένετε αν κάνετε το ίδιο», αποκαλύπτει η ειδικός.

«Η Νο1 αλλαγή που παρατήρησα όταν έτρωγα βρώμη για πρωινό κάθε μέρα για 1 εβδομάδα»

«Ξεκίνησα την δοκιμαστική εβδομάδα με βρώμη για πρωινό, φτιάχνοντας χονδροαλεσμένους κόκκους βρώμης με νερό και προσθέτοντας λίγο γάλα στο τέλος. Το πρώτο πρωινό ήταν ικανοποιητικό, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο», περιγράφει η Jessica Sager.

«Ήδη από την πρώτη μέρα, παρατήρησα μια τεράστια διαφορά σε σύγκριση με τα αγαπημένα μου δημητριακά με ζάχαρη. Ένιωθα πολύ πιο χορτάτη. Συνήθως τρώω πρωινό στις 8:00 – 9:00 και ψάχνω για σνακ στις 10:30, αλλά την πρώτη μέρα που έφαγα βρώμη, άντεξα μέχρι το μεσημέρι χωρίς να πεινάσω ενδιάμεσα. Και το καλύτερο; Χωρίς το αίσθημα της πείνας, ήμουν περισσότερο συγκεντρωμένη και πιο παραγωγική στη δουλειά», επισημαίνει η ειδικός για την μεγάλη αλλαγή που παρατήρησε.

«Όμως, ως λάτρης των γλυκών, χρειαζόμουν κάτι παραπάνω. Έτσι, για τις επόμενες 6 μέρες, πρόσθεσα φρούτα και ξηρούς καρπούς, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς κάθε φορά. Αγαπημένος μου συνδυασμός είναι βρώμη με καρύδια και μπανάνα σε φέτες και άλλη μία παραλλαγή με βατόμουρα και raspberries. Αυτός ο πειραματισμός λειτούργησε ακόμα καλύτερα. Η επιπλέον πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες από τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς με κρατούσαν ακόμα πιο χορτάτη», τονίζει η Jessica Sager.

4 σημαντικές αλλαγές από την καθημερινή κατανάλωση βρώμης για πρωινό

  • Αύξηση ενέργειας
  • Βελτιωμένη πέψη
  • Μειωμένη λαχτάρα για ζάχαρη
  • Ευκολότερος έλεγχος βάρους

Αύξηση ενέργειας

Η αντικατάσταση ζαχαρούχων δημητριακών με βρώμη προσφέρει σταθερή σταδιακη αποδέσμευση ενέργειας όλο το πρωί.

Βελτιωμένη πέψη

Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που συμβάλλει στη ρύθμιση της πέψης.

Μειωμένη λαχτάρα για ζάχαρη

Τα φυσικά σάκχαρα της βρώμης και οι υγιεινοί συνδυασμοί με φρούτα και ξηρούς καρπούς βοηθούν να αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη.

Ευκολότερος έλεγχος βάρους

Η βρώμη σας κρατά χορτάτους για περισσότερο, μειώνοντας τα άσκοπα τσιμπολογήματα και βοηθώντας στον έλεγχο του βάρους.

5 συμβουλές για να εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας

  • Ξεκινήστε με χονδροαλεσμένους κόκκους βρώμης βρασμένους σε νερό για περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.
  • Προσθέστε λίγο γάλα (ή φυτικό γάλα) για πιο κρεμώδη υφή.
  • Μη διστάζετε να πειραματιστείτε! Συνδυάστε τη βρώμη με διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και σπόρους για να βρείτε τους αγαπημένους σας συνδυασμούς.
  • Η βρώμη σας κρατά χορτασμένους για περισσότερο, βελτιώνει τη συγκέντρωση και μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί.
  • Δώστε στη βρώμη μια ευκαιρία και δείτε τη διαφορά!

4 συμπεράσματα όταν τρώτε καθημερινά βρώμη

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είμαι άνθρωπος του πρωινού. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλώς είμαι πιο δύσκολη στις διατροφικές μου επιλογές. Ως κάποιος που είναι επιρρεπής στις διατροφικές ατασθαλίες καθώς πεινάω εύκολα, το να τρώω βρώμη το πρωί μου άλλαξε τη διάθεση», αποκαλύπτει η Jessica Sager.

Τα συμπεράσματα της ειδικού από την καθημερινή κατανάλωση βρώμης:

  • Ένα υγιεινό πρωινό αλλάζει όλη τη μέρα
  • Πειραματιστείτε
  • Αφιερώστε χρόνο για να μαγειρέψετε τη βρώμη
  • Διαλέξτε μια πιο γρήγορη εναλλακτική

Ένα υγιεινό πρωινό αλλάζει όλη τη μέρα: «Δεν το πίστευα, αλλά όντως ένιωθα καλύτερα χωρίς ζάχαρη στις 11 το πρωί. Ήμουν πιο χαρούμενη, αλλά και λιγότερο κουρασμένη όλη τη μέρα. Ακόμα και το απογοητευτικό τηλεφώνημα με έναν πελάτη τη Δευτέρα στις 2:00 μμ μου φάνηκε λιγότερο χάσιμο χρόνου και αυτό λέει πολλά».

Πειραματιστείτε προσθέτοντας φρούτα και ξηρούς καρπούς: «Ξέρετε γιατί η βρώμη έχει κακή φήμη; Γιατί είναι βαρετή. Αλλά δεν χρειάζεται να τη φάτε σκέτη. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί μπορούν να απογειώσουν τη γεύση τους, και όταν τα φρούτα είναι αρκετά ώριμα, δεν θα χρειαστείτε ούτε την επιπλέον ζάχαρη για το πρωινό σας».

Αφιερώστε χρόνο στη βρώμη σας: «Μερικές φορές είναι δύσκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι για να φτιάξεις το πιο υγιεινό πρωινό. Αν δεν έχω χρόνο για χονδροαλεσμένους κόκκους, ετοιμάζω βρώμη από το προηγούμενο βράδυ».

Ή και όχι: «Είναι οι χονδροαλεσμένοι κόκκοι οι καλύτεροι; Ναι. Αλλά αν βιάζεστε, ένα πακέτο στιγμιαίας βρώμης, χωρίς πολλή ζάχαρη, μπορεί να σας σώσει. Δοκιμάστε και άλλους τύπους βρώμης».

Άλλα οφέλη της βρώμης

  • Μειώνει την χοληστερίνη: Απαλλαγείτε από την «κακή» χοληστερίνη με ένα μπολ βρώμης κάθε πρωί.
  • Ρυθμίζει την πέψη: Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει “αντίο δυσκοιλιότητα” και καλημέρα υγιές έντερο!
  • Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα: Αντισταθείτε στα τσιμπολογήματα και νιώστε χορτάτοι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες.
  • Ελέγχει την όρεξη: Η σταθερή απελευθέρωση ενέργειας που προσφέρει η βρώμη θα σας κρατήσει χορτάτους και μακριά από τα ανθυγιεινά σνακ.

Ενσωματώστε λοιπόν τη βρώμη στη διατροφή σας και απολαύστε τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία και την ευεξία σας.

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση βρώμης

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, η βρώμη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μία μερίδα περιέχει:

  • 16% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β1
  • 9% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β5
  • 18% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας χαλκού
  • 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σιδήρου
  • 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου
  • 64% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγγανίου
  • 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φωσφόρου
  • 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας ψευδαργύρου

Ο τύπος βρώμης που ενσωμάτωσε η Jessica Sager στη διατροφή της

Η βρώμη έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά υπάρχουν πολλά είδη. Οι διατροφολόγοι συστήνουν τους χονδροαλεσμένους κόκκους βρώμης (steel-cut oats) γιατί έχουν υποστεί την ελάχιστη επεξεργασία και περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη. Και αυτή ήταν και η επιλογή της Jessica Sager.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι αυτός ο τύπος βρώμης χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί σε σχέση με άλλους τύπος βρώμης.

Γιατί να επιλέξετε χονδροαλεσμένους κόκκους βρώμης:

  • Περισσότερες φυτικές ίνες: Οι χονδροαλεσμένοι κόκκοι έχουν περισσότερες φυτικές ίνες, που βοηθούν στον κορεσμό και τη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα.
  • Διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά: Λιγότερη επεξεργασία σημαίνει ότι η βρώμη διατηρεί περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.
  • Μειωμένη ζάχαρη: Πολλά είδη βρώμης περιέχουν ζάχαρη. Οι χονδροαλεσμένοι κόκκοι δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη, δίνοντας τη δυνατότητα να ελέγχετε την πρόσληψη ζάχαρης.
  • Αισθάνεστε πιο χορτασμένοι: Το πιο χοντρό αλέσμα σας κάνει να αισθάνεστε πιο χορτασμένοι, αποφεύγοντας τα άσκοπα τσιμπολογήματα.

Μην ξεχνάτε

Η κατανάλωση βρώμης καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερες ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει στον αποτελεσματικό έλεγχο του βάρους σας και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού σας. Επιπλέον η βρώμη βοηθάει την βελτιωμένη πέψη και μειώνει την ανάγκη σας για κατανάλωση γλυκών και ζάχαρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ