Χαμός με τα «μαϊμού» μπότοξ: Τι απαντά η «βασίλισσα» της απάτης που συνελήφθη – SOS από τους ειδικούς

Με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε μετά την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε παράνομα μπότοξ και υαλουρονικό οξύ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Σωτήρης Θεοχάρης, καλεί τους Έλληνες δερματολόγους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα τους καλεί:

  • Να προμηθεύονται τα σκεύασματα ενέσιμων τοξινών (βοτουλινικής τοξίνης) , που είναι φάρμακα και υπόκεινται σε διαδικασίες ελέγχου από Ε.Ο.Φ., από τα φαρμακεία
  • Να προμηθεύονται τα προϊόντα ιατροτεχνολογίας ( medical devices ), τα ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα, από τους επίσημους αντιπροσώπους των συγκεκριμένων υλικών  στην πατρίδα μας
  • Να μένουν μακριά από «πλανόδιους πωλητές» και «ηλεκτρονικές πλατφόρμες»

Ο κύριος Θεοχάρης δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας  ακολουθεί αυτήν την τακτική. Εκτιμούμε ότι είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση  με θέμα την  ασφάλεια των  συγκεκριμένων δημοφιλών αισθητικών πράξεων με όλους τους εμπλεκομένους: πολιτεία, ιατρικοί σύλλογοι, ιατρικές εταιρείες εμπλεκομένων ειδικοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, αντιπρόσωποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην βιώσουμε στο μέλλον δυσάρεστες και επικίνδυνες για την υγεία των συμπολιτών μας επιπλοκές».

Η βασίλισσα της απάτης: Μαϊμού μπότοξ από Κορέα και Ιράν με κέρδος 300%

Από την Κορέα και το Ιράν φαίνεται ότι προέρχονται τα περισσότερα από τα μπότοξ και υαλουρονικά σκευάσματα που πωλούσε η 54χρονη που συνελήφθη, σε δερματολόγους και κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα. Το κέρδος σύμφωνα με πηγές της οικονομικής αστυνομίας, έφτανε, ίσως και ξεπερνούσε, το 300% για κάθε συσκευασία. Η ίδια μετά τη σύλληψή της παραδέχθηκε ότι διακινούσε παράνομα αυτά τα σκευάσματα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έκανε απλά μια εξυπηρέτηση σε φίλους γιατρούς. Το «στρατηγείο» της το είχε στήσει σε μια αποθήκη πολυκατοικίας, λίγα μέτρα από το σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Εκεί είχε υπολογιστές, γραφεία, ενώ σε αυτόν τον χώρο έφταναν τα παράνομα σκευάσματα που στη συνέχεια διοχέτευε σε δερματολογικά ιατρεία και κέντρα αισθητικής. Μια συσκευασία ενέσιμου μπότοξ την προμηθευόταν από Τουρκία ή Πολωνία από 20 έως 50 ευρώ και στη συνέχεια την μεταπωλούσε στους γιατρούς από 120 έως 200 ευρώ. Όλες οι συναλλαγές γίνονταν με μετρητά, είτε χέρι με χέρι, είτε μέσω ενός 40χρονου υπαλλήλου delivery που είχε προσλάβει η 54χρονη και ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί.

Τα σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ τα προμηθευόταν από 40 έως 170 ευρώ και μεταπωλούσε από 80 έως 400 ευρώ. Γι’ αυτό μια τέτοιου είδους θεραπεία σε όλο το πρόσωπο “άγγιζε” “τα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 70 ιατρεία δερματολόγων και κέντρα αισθητικής φέρεται να είχαν προμηθευτεί τέτοια σκευάσματα. Σημειώνεται ότι κανένα από τα προϊόντα δεν είχαν barcode ή σφραγίδα του ΕΟΦ. Φαινόταν δηλαδή ότι ήταν παράνομα.

Τι απαντά η 54χρονη

Μια γυναίκα κατήγγειλε στην εκπομπή T-live ότι της έβαλαν… μαρμαρόσκονη αντί για τοξίνη, έπειτα από έλεγχο που έκανε προκειμένου να διαπιστώσει γιατί είχε παρενέργειες. Προσθέτει μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά θύματα, εκτός από την ίδια.

Στην εκπομπή μίλησε η 54χρονη που έχει συλληφθεί και αρνείται τις κατηγορίες. «Εγώ έχω μια επιχείρηση που πουλάω καλλυντικά, μάσκες και υαλορουνικά στους δερματολόγους, όχι botox, υαλορουνικά μόνο. Δεν πουλάω τέτοια σκευάσματα, ήταν λάθος η πληροφορία. Πουλάμε καλλυντικά. Δεν φέρνουμε τίποτα από Τουρκία και Πολωνία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ