Απάντηση Πλεύρη στις διαμαρτυρίες φορέων ΠΦΥ

Στηρίζουμε τα εργαστήρια και τους ιδιώτες γιατρούς με επιπλέον χρηματοδότηση και αναγνωρίζουμε την αυξημένη ζήτηση που οδηγεί και σε αύξηση του claw back, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στις διαμαρτυρίες του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων ΠΦΥ, που κάνουν λόγο για “μαύρα Χριστούγεννα για τα διαγνωστικά εργαστήρια και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, μετά το κούρεμα 47% στις αμοιβές των διαγνωστικών εξετάσεων”.

Η δήλωση του υπουργού: “Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναφορικώς με τις πράξεις των διαγνωστικών εξετάσεων για το έτος 2022 ενισχύεται με επιπλέον 15 εκ. ευρώ, καθώς υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων λόγω της πανδημίας. Μετά και από αυτήν την παρέμβαση ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός έχει ενισχυθεί είτε απευθείας είτε με ανακατανομή πόρων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2022 με σχεδόν 75 εκ ευρώ. Παράλληλα συνεχίζεται η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τα εργαστήρια και τους ιδιώτες γιατρούς και αναγνωρίζουμε την αυξημένη ζήτηση που οδηγεί και σε αύξηση του claw back”.

Τι υποστηρίζει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ αναφέρει ότι το claw back Σεπτεμβρίου έφτασε το 47%, σημειώνοντας ότι η “η χρεοκοπία του κλάδου είναι πλέον βέβαιη. Δεν υπάρχει κλάδος της οικονομίας που να του κουρεύονται 70% των αμοιβών του (τρέχον claw back, δόσεις αποπληρωμής των παλαιών claw back παρακράτηση της εφορίας) και να βγαίνει…”

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό το Συντονιστικό Οργανο Φορέων ΠΦΥ υπογραμμίζει την “επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων εντός του Δεκεμβρίου και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες για την επίλυση του γόρδιου δεσμού που λέγεται claw back”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ