Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Νέοι χάρτες με μεγαλύτερη εμβέλεια του πυραύλου Tayfun

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος. Νέους χάρτες με μεγαλύτερο βεληνεκές του πυραύλου Tayfun παρουσιάζουν στην Τουρκία.

Εδώ και δύο εβδομάδες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα ότι θα την «χτυπήσει» με τον πύραυλο, ενώ προχθές τόνισε ότι ζήτησε η εμβέλεια του πυραύλου να φτάσει τα 1.000 χλμ. φτάνοντας να απειλεί μια σειρά από χώρες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Tayfun

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σημειώνουν πως «η Ελλάδα εξοπλίζεται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και το Καστελόριζο» και πως οι «ΗΠΑ έχουν βάσεις παντού».

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «H Eλλάδα εξοπλίζεται και όλη η επικράτειά της έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση. Όπως βλέπετε στον χάρτη, οι ΗΠΑ διαθέτουν 9 βάσεις στην Ελλάδα. Κάποιες τις χρησιμοποιεί προσωρινά όμως συνολικά ο αριθμός τους είναι 9. Η Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλη σημασία καθώς το καλοκαίρι του 2021 είχαν μεταφέρει 400 τεθωρακισμένα, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τα σύνορα μας, δηλαδή κάτω από τη μύτη μας.

Τώρα σχεδιάζουν την επέκταση και την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Υπάρχει λόγος. Να εξηγήσουμε… Το Καστελόριζο είναι το  πιο κοντινό νησί σε μας, και το πιο μακρινό στην ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου θεωρείται «το μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας». Θέλουν να εμποδίσουν τα πλοία που θα βγαίνουν από τα Στενά και θα φτάνουν στην περιοχή. Στη βάση της Σούδας θα εγκατασταθούν τα εκσυγχρονισμένα F-16 Viper και τα γαλλικά μαχητικά Rafale».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ