Αυτό το θρεπτικό ρόφημα βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την πέψη και τον ύπνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην διάρκεια του χειμώνα το ανοσοποιητικό μας εξασθενεί και είναι πιο εύκολο να κρυολογήσουμε ή να πέσουμε στο κρεβάτι με κάποια ίωση.

Ευτυχώς υπάρχει ένα άκρως θρεπτικό ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στην ενίσχυση της άμυνας του απέναντι στους ιούς και τις λοιμώξεις. Επιπλέον βοηθάει την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, την μείωση της φλεγμονής στο σώμα και την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Αυτό το ρόφημα που αποτελεί «φάρμακο» με βάση την Αγιουβέρδα είναι ο κουρκουμάς σε συνδυασμό με το βούτυρο Ghee.

Τα 5 οφέλη του θρεπτικού ροφήματος

  • Βελτιώνει την πέψη
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Μειώνει την φλεγμονή
  • Βελτιωμένη υγεία των αρθρώσεων
  • Ενισχύει τον καλό ύπνο

Βελτιώνει την πέψη

Ο συνδυασμός του κουρκουμά με το βούτυρο Ghee μπορεί να βοηθήσει τα πεπτικά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως τα αέρια. Το Ghee είναι ένα φυσικό λιπαντικό που προστατεύει το εσωτερικό του στομάχου και του πεπτικού σωλήνα από ερεθισμούς. Παράλληλα, ο κουρκουμάς είναι γεμάτος με ένζυμα που παίζουν σημαντικό ρόλο διάσπαση της τροφής και βοηθούν στην πέψη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ρόφημα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι των ιών και των λοιμώξεων. Το βούτυρο Ghee περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την προστασία της υγείας των βλεννογόνων του ανθρώπινου σώματος. Ο κουρκουμάς ως ισχυρό αντιοξειδωτικό έχει μεγάλες αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Μειώνει την φλεγμονή

Η χειμερινή περίοδος μπορεί να βλάψει την υγεία των οστών σας, προκαλώντας φλεγμονές. Το βούτυρο Ghee και ο κουρκουμάς έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το πρώτο βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο. Ο κουρκουμάς, από την άλλη πλευρά, είναι πλούσιος σε κουρκουμίνη, η οποία βοηθά στην αναστολή της παραγωγής φλεγμονωδών κυτοκινών.

Βελτιωμένη υγεία των αρθρώσεων

Οι χειμερινοί μήνες μπορεί να είναι σκληροί για την υγεία των αρθρώσεων. Το βούτυρο Ghee μπορεί να μειώσει την τριβή μεταξύ των αρθρώσεων και να ενισχύσει τα επίπεδα βιταμίνης D του οργανισμού, ενισχύοντας της αρθρώσεις. Η κουρκουμίνη, που περιέχεται στον κουρκουμά, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τους χόνδρους των αρθρώσεων από βλάβες.

Ενισχύει τον καλό ύπνο

Το βούτυρο Ghee και ο κουρκουμάς μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της υπερδιέγερσης και επομένως να ενισχύουν τον καλό ύπνο. Το βούτυρο περιέχει το αμινοξύ, τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή, που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου. Η κουρκουμίνη μειώνει την φλεγμονή στον εγκέφαλο και γι’ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.

Μία συνταγή για ρόφημα κουρκουμά με βούτυρο Ghee

Εάν θέλετε φέτος τον χειμώνα να δοκιμάστε αυτό το θρεπτικό ρόφημα παρακάτω θα διαβάσετε μία συνταγή που αρέσει πολύ στο εξωτερικό επειδή περιέχει γάλα και μπορεί κανείς να το καταναλώσει πρωινές ώρες.

Συστατικά

¾ φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ή περισσότερο για γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο Ghee
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:

Ανακατέψτε το γάλα, το νερό, το τζίντζερ, το μέλι, το βούτυρο Ghee, τον κουρκουμά, την κανέλα και το μαύρο πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το ρόφημα να βράζει για 5 με 10 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στραγγίζετε το φρέσκο τζίντζερ και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: FOXreport.gr

Gaming: Γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο «επικίνδυνα»

Τα 10 πιο υγιεινά ποτά και κοκτέιλς που περιέχουν αλκοόλ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ