ΒΙΝΤΕΟ-Η ταινία μικρού μήκους για την κρίση στην Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ-Η ταινία μικρού μήκους για την κρίση στην Ελλάδα

«Η οικονομική κρίση χτύπησε βίαια στην Αθήνα της Ελλάδας. Ενώ η Γερμανία συνεχίζει να ασκεί πίεση, όλα δείχνουν παγωμένα και έτοιμα να καταρρεύσουν. Κι όμως ένας άνθρωπος νιώθει διαφορετικά». Αυτές οι λίγες λέξεις μεταφέρουν την αίσθηση της εξαιρετικής μικρού μήκους ταινίας, των σκηνοθετών Αλέξανδρου Πιτούλη και Γιάννη Γρυπαίου, «Griechenland», που έχει κάνει αίσθηση στο διαδίκτυο.

Η μικρού μήκους ταινία «Griechenland» παρουσιάζει μία διαφορετική οπτική στην «παγωμένη» καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας και επιφυλάσσει μία αναπάντεχη τροπή στα τελευταία δευτερόλεπτά της.   

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Τσαλταμπάσης και ο Γιάννης Μποστατζόγλου.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, Griechen Land

ΠΗΓΗ: griechenlandfilm.com

 

*Με εμπειρία στο χώρο της σκηνοθεσίας, τόσο στη τηλεόραση όσο και στο κινηματογράφο, οι πολλά υποσχόμενοι σκηνοθέτες της ταινίας Αλέξανδρος Πιτούλης και Γιάννης Γρυπαίος, αποτυπώνουν με σαρκαστικό τρόπο την καθημερινότητα του Έλληνα μέσα στην κρίση. Μια ταινία πολλαπλών ερμηνειών που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.

Η συνεργασία τους παραμένει χαμηλών τόνων, η ποιότητα όμως της δουλειάς τους αναντίρρητα αποσπά τις θετικότερες των εντυπώσεων σε κάθε τους βήμα. Tα επώνυμα «Snowboard» video της Silent Progression στο ξεκίνημα της καριέρας τους, διαδέχθηκαν διαφημιστικά video clip αλλά και ταινίες μικρού μήκους, όπως το “Facade” και το “Serenity”. Το «Serenity» πρωταγωνίστησε στο Short Film Corner Festival Καννών 2012, διεκδικώντας το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρώτου αντρικού πόλου και ήχου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ