Τα πρώτα σημάδια ότι μια σχέση θα είναι προβληματική

Τα πρώτα σημάδια ότι μια σχέση θα είναι προβληματική

Από την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογιού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr.

Στο ξεκίνημα μιας σχέσης πάντα υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά ή συνήθειες που μπορεί να φαντάζουν από κάπως παράξενα έως και ενοχλητικά. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πίνει πολύ αλκοόλ, άλλος να είναι πολύ ελεγκτικός και κάποιος άλλος να καθυστερεί συνεχώς στα ραντεβού. Πρόκειται, όμως, για απλές ενοχλήσεις, μεγαλύτερης ή μικρότερης βαρύτητας, ή μήπως προλογίζουν την προβληματική πορεία μιας σχέσης;

 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, εάν μια ενόχληση επιμένει και δημιουργεί αμηχανία στο άτομο που τη βιώνει, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να της δώσει ένα λογικό νόημα, τότε δεν πρέπει να αγνοηθεί. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να έχει μια άσχημη ημέρα και τα γρήγορα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή, αλλά είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να ζητεί διευκρινίσεις για αυτά τα στοιχεία του άλλου που δεν τον αφήνουν να νιώσει άνετα.

 

Κάποιες από τις συνήθεις ενοχλήσεις που κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου είναι:

•             Όταν κάποιος καθυστερεί συστηματικά. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει κακή διαχείριση του άγχους και του χρόνου ή απλώς έλλειψη σεβασμού.

•             Όταν κάποιος πίνει πολύ. Εάν συμβεί πάνω από μία φορά, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που χρειάζεται προσοχή. Μπορεί απλώς κάποιος να πίνει για να χαλαρώσει, αλλά επίσης ενδέχεται η συμπεριφορά αυτή να οφείλεται σε έλλειψη ελέγχου των παρορμήσεων, σε προβλήματα της ψυχικής υγείας ή ακόμα και σε εθισμό.

•             Όταν ένα άτομο έχει επαφές με πρώην σύντροφο. Όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους έπειτα από έναν χωρισμό, αλλά εάν ένας σύντροφος επικεντρώνεται στην προηγούμενη σχέση και όχι στην παρούσα, τότε μάλλον δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει. Παράλληλα, εάν υποτιμά το άτομο με το οποίο είχε την προηγούμενη σχέση είναι πολύ πιθανό να επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά και στη νέα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ