Πώς αντιμετωπίζεται το ροχαλητό;

Πώς αντιμετωπίζεται το ροχαλητό;

Το ροχαλητό είναι η θορυβώδης αναπνοή κατά τον ύπνο. Είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ όλων των ηλικιών και των δύο φύλων και παρουσιάζεται κυρίως το βράδυ. Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι άνδρες οι οποίοι είναι υπέρβαροι, βέβαια  το ροχαλητό είναι ένα πρόβλημα και των δύο φύλων.

Στις γυναίκες βέβαια δεν παρουσιάζεται με την ίδια συχνότητα. Το ροχαλητό συνήθως γίνεται πιο έντονο και σοβαρό  καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο τόσο στο άτομο που πάσχει όσο και στο σύντροφό του.

Οι επιπτώσεις στην υγεία που πιστεύεται ότι  συνδέονται με το ροχαλητό είναι η ημερήσια δυσλειτουργία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Περίπου το ήμισυ των ανθρώπων που ροχαλίζουν δυνατά έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ροχαλητού.

Ενώ κοιμάστε, οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν, η  γλώσσα σας πέφτει προς τα πίσω, και ο λαιμός σας στενεύει . Καθώς εισπνέετε, τα τοιχώματα του λαιμού αρχίζουν  να δονούνται. Αυτές οι δονήσεις οδηγούν στο χαρακτηριστικό ήχο του ροχαλητού.

Όσο στενότεροι γίνονται οι  αεραγωγοί  τόσο μεγαλύτερη είναι η δόνηση και τόσο δυνατότερο το ροχαλητό σας. Μερικές φορές τα τοιχώματα του λαιμού καταρρέουν εντελώς και έτσι  δημιουργείται  μια κατάσταση που ονομάζεται άπνοια (διακοπή της αναπνοής).

Είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.