Άπαντες παρόντες για την Ελισάβετ

Άπαντες παρόντες για την Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και σύσσωμη η βασιλική οικογένεια παρευρέθηκαν στο Westminster Abbey για τον εορτασμό της 60ης επετείου από την στέψη της Ελισάβετ το 1953.

Ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος συνόδευσε την Ελισάβετ στην εκδήλωση παρά το γεγονός ότι το περασμένο βράδυ ήταν άρρωστος.

Έξω από την εκκλησία χιλιάδες κόσμου περίμεναν την βασιλική οικογένεια, ντυμένοι στα κόκκινα, τα λευκά και τα μπλε, ανέμιζαν τις σημαίες τους και επευφημούσαν με ενθουσιασμό τη βασίλισσα της Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας της Ουαλία Κάρολος, η δούκισσα της Κορνουάλης και πάνω από 20 βασιλείς,

συμπεριλαμβανομένου της ετοιμόγεννης δούκισσας του Κέϊμπριτζ και του συζύγου της πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και του πρίγκιπα Χάρι, παρακολούθησαν τη θρησκευτική τελετή. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της του Ηνωμένου Βασιλείου Nτέιβιντ Κάμερον.

Είναι η πρώτη φορά που το πριγκιπικό ζευγάρι, του οποίου το πρώτο μωρό αναμένεται να έρθει τον επόμενο μήνα, παρακολουθούν δημόσια εκδήλωση στην εκκλησία στην οποία παντρεύτηκαν πριν δύο χρόνια.

Κατά την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, αναφέρθηκε στην ζωή της βασίλισσας, η οποία όπως δήλωσε είναι απαιτητική καθώς οφείλει να είναι αφοσιωμένη και να κάνει αυτοθυσίες, σε ένα μονοπάτι το οποίο η ίδια δεν επέλεξε αλλά κλήθηκε να είναι σε αυτό.

Η στέψη της βασίλισσας έλαβε χώρα το 1953, 16 μήνες αφότου η Ελισάβετ κατέλαβε τον θρόνο, λόγω πένθους για τον πατέρα της Βασιλιά Γεώργιο VI.

Ήταν μια φαντασμαγορική και λαμπρή μέρα, καθώς χιλιάδες ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους, παρά το βροχερό καιρό, προκειμένου να δούνε την πομπή της Βασίλισσας.

Υπολογίζεται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία παρακολούθησαν την βαθιά θρησκευτική τελετή από την τηλεόραση, ενώ περισσότερα από 8.200 άτομα βρέθηκαν από κοντά και έγιναν μάρτυρες της ιστορικής διαδικασίας.

Από την Κυριακή έχουν ξεκινήσει οι επίσημες προετοιμασίες για τον εορτασμό της ενθρόνισης της βασίλισσας, με το Λονδίνο να έχει βάλει τα εορταστικά του ενώ θα συνεχιστούν μέχρι και τον Ιούλιο.

Το καλοκαίρι πραγματοποιείται επιπλέον στο Μπάκιγχαμ, ένα τετραήμερο φεστιβάλ, προς τιμής της Ελισάβετ, το οποίο θα ξεκινήσει από τις 11 του Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 του μήνα. Μια ημερομηνία στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα θα γεννηθεί το βασιλικό βρέφος.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ