Συγκλονιστικό – 35χρονη έγραψε τον επικήδειο της λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο – ΦΩΤΟ

Λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή έγραψε τον συγκινητικό επικήδειό της, όπου διατράνωνε ότι “η ζωή είναι ωραία”. Η 35χρονη Μπέϊλι Τζιν Μάθεσον από το Χάλιφαξ του Καναδά διαγνώστηκε με σπάνια και ανίατη μορφή καρκίνου πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, αποφάσισε να ζήσει στο έπακρο όσο της έμενε. Επειδή δεν ήθελε οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας να τη σταματήσουν από όσα επιθυμούσε να κάνει, παρέκαμψε τη θεραπεία της και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ πέρασε και χρόνο κοντά στους αγαπημένους της. “35 χρόνια μπορεί να μην φαίνονται πολλά αλλά πανάθεμά τους ήταν ωραία” έγραφε στον επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην Chronicle Herald.

Η Μάθεσον που είχε το δικό της ινστιτούτο αισθητικής, ευχαριστούσε τους γονείς της για τη στήριξη στην απόφασή της να μην κάνει χημειοθεραπεία αφού η ακτινοθεραπεία δεν είχε αποτελέσματα. Όπως σημείωνε. ως μοναχοπαίδι ήξερε ότι η απόφαση αυτή δεν θα ήταν εύκολη για εκείνους να την αποδεχθούν.

“Ξέρω πόσο σκληρό είναι που πρέπει να δείτε να σταματάω τη θεραπεία και να αφήνω τη φύση να πάρει τον δρόμο της. Σας αγαπώ πολύ κι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό. Πάντα αγαπούσα τους φίλους μου περισσότερο απ’ οτιδήποτε γιατί δεν είχα δικά μου αδέρφια” έγραφε μεταξύ άλλων η Μάθεσον στον επικήδειό της, ενώ στο τέλος παρότρυνε τους ανθρώπους να ζουν στο έπακρο τη ζωή τους.

“Μην παίρνετε στα σοβαρά μικρά πράγματα, ζήστε και λίγο” σημείωνε ενώ αστειευόταν και για τον σύντροφό της τον οποίο γνώρισε μέσω Tinder λίγους μήνες πριν από τη διάγνωση.

“Στον Μπρεντ μου, δεν είχες ιδέα πού έμπλεκες εκείνη την ημέρα” αστειευόταν.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της η 35χρονη πήγε δύο φορές σε συναυλία των αγαπημένων της Coldplay, ενώ ταξίδεψε σε 13 χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ιρλανδίας, Αγγλίας, Νορβηγίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Αγίας Λουκίας, Μεξικό, Γαλλίας, Μαρόκου, Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Ήθελε ο επικήδειός της να είναι ένα μήνυμα σε όσους αγαπούσε και όχι κάτι βαρετό. Όπως αναφέρει μία από τις φίλες της “πλέον έβλεπε την ασθένειά της σαν ευλογία μεταμφιεσμένη, κατά έναν τρόπο, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν την κάθε μέρα τους σαν κάτι δεδομένο. Και όταν παίρνεις μια διάγνωση σαν αυτή, δεν υπάρχει οτιδήποτε να πάρεις πλέον δεδομένο. Πλέον κάνεις ό,τι θέλεις και λες όσα επιθυμείς”.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ