Κόκκαλης στον Realfm 97,8: Το «μαξιλάρι» των 37 δισ. θα μπορούσε να είναι πιο ήπιο – Ήταν μια έντιμη διακυβέρνηση με πολλά λάθη

«Ο αγρότης δεν επωφελείται, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εφαρμόζει το μοντέλο της καταστολής. Επεμβαίνει όπου μπορεί και όπου θέλει στα φαινόμενα αισχροκέρδειας, δεν υπάρχει το μοντέλο εν τη γενέσει αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας» δήλωσε ο Τομεάρχης Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Πρέπει κάθε κρίκος της αλυσίδας, αγρότης, μεταποιητής, έμπορος και σούπερ μάρκετ να ενημερώνουν την κυβέρνηση ποιο είναι το κόστος της παραγωγής ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να κάνει παρεμβάσεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το “μαξιλάρι” των 37 δισ. απάντησε ότι «η ιστορία γράφεται και μπορούμε να την δούμε έπειτα από χρόνια και με καθαρό μυαλό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Ξεκάθαρα! Ήταν μια έντιμη διακυβέρνηση με πολλά λάθη. Αλλά οφείλω να πω ότι θα μπορούσε να είναι πιο ήπια, θα μπορούσε να είναι πιο ήπια αυτή η προσαρμογή γιατί τα 37 δισ. ήταν από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Είναι πολλά και δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε και να κάνουμε αυτοκριτική για τα λάθη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ