Κρήτη: Ένας τόπος γοητευτικός

Η Κρήτη προσφέρει όσα μπορείτε να ονειρευτείτε. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, υπήρξε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, στόχος κατακτητών και κομβικό πέρασμα για Μινωίτες, Μυκηναίους, Οθωμανούς. Άραβες και Ενετούς, που άφησαν πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη στο νησί.

Ανάρτηση με φωτογραφικό υλικό του αναγνώστη Αμαριωτάκη Ιωάννη.

Chania
Χανιά
Chania
Χανιά

Παραλίες με κρυστάλλινα διαυγή νερά, βουνά κακοτράχαλα αλλά μεγαλοπρεπή, σπουδαία μουσεία και αρχαίοι οικισμοί, τοιχογραφίες με έντονα χρώματα, εντυπωσιακά σπήλαια και βάραθρα, γνωστά από τους προϊστορικούς χρόνους, ήπιο κλίμα, μαγευτικές ακτές με υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, γοητευτική ενδοχώρα με γραφικά χωριά, παραδόσεις και ζεστή φιλοξενία, εξαιρετική τοπική κουζίνα.

Agios Nikolaos
Άγιος Νικόλαος

 

Η πόλη των Χανίων είναι η έδρα του ομώνυμου νομού, μια πόλη όπου η όσμωση διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες άφησε το χαρακτηριστικό της σημάδι. Η περιπλάνηση στους λαβυρινθώδεις δρόμους της Παλιάς Πόλης με τις επιβλητικές βενετσιάνικες οικίες, τις κρήνες και τους περικαλλείς ναούς αποτελεί κυριολεκτικά μια απόδραση μέσα στο χρόνο…

Voulisma Agios Nikolaos
Βούλισμα, Άγιος Νικόλαος

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας: οι ενετικές οχυρώσεις σμίγουν αρμονικά με τις εκκλησιές των ορθοδόξων και των καθολικών, τις επιβλητικές κατοικίες των Βενετών, τις αψίδες και τις πλακόστρωτες οδούς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δέους στον επισκέπτη…

Voulisma Agios Nikolaos
Βούλισμα, Άγιος Νικόλαος

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Η πόλη του αντανακλά με σαφήνεια τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν στο πέρασμα των αιώνων: Βυζαντινά οικοδομήματα στέκουν δίπλα σε Ενετικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και Οθωμανικές κατασκευές.

Voulisma Agios Nikolaos
Βούλισμα, Άγιος Νικόλαος

Έμβλημα της πόλης ο μεσαιωνικός Κουλές που δεσπόζει στο βενετσιάνικο λιμάνι και επισκιάζει τα εναπομείναντα τείχη της ίδιας περιόδου.

Spinalogka
Σπιναλόγκα

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η σύγχρονη κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου μαζεύεται στα διάσημα μπαράκια του λιμανιού και της γραφικής λίμνης Βουλισμένης. Πάνω από τη λίμνη αναπτύσσεται μικρό πευκόφυτο πάρκο, ενώ από αυτό ξεκινά ένα πετρόχτιστο μονοπάτι που οδηγεί στο νότιο τμήμα της, εκεί όπου δένουν αλιευτικά σκάφη.

Spinaloga
Σπιναλόγκα

Πηγή: VisitGreece

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ