Χαλκιδική-Κρήτη, δύσκολη επιλογή!

Φωτογραφικό υλικό από τον αναγνώστη Τεκτονίδη Κωνσταντίνο.

Αδιαμφισβήτητα, δύο από τις πάρα πολλές υπέροχες περιοχές της Ελλάδας για διακοπές, είναι η Χαλκιδική και στην Κρήτη το Φοινικοδάσος στην Πρέβελη και ο Κομμός στη Νότια πλευρά του νησιού.

Προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μέσα σε ένα υπέροχο μαγευτικό τοπίο, το οποίο εγκλωβίζει τα βλέμματα των επισκεπτών και απολαμβάνουν κάθε στιγμή παραμονής τους.

Το Λαγονήσι στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής είναι μία γοητευτική παραλία με με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, περιστοιχισμένη από δέντρα. Η παραλία βρίσκεται σε ένα κλειστό κόλπο ανάμεσα στον Όρμο της Παναγιάς και στη Βουρβουρού. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη, εάν όμως θέλετε να βρεθείτε στο μη οργανωμένο μέρος, θα πρέπει να διανύσετε έναν χωματόδρομο.

Το Φοινικοδάσος στην Πρέβελη, πήρε το όνομά του από το πλήθος των φοινίκων που βρίσκονται εκεί και δίνουν την αίσθηση τροπικού δάσους. Επιπλέον ο Μεγάλος Ποταμός που διασχίζει το δάσος, η λίμνη που έχει δημιουργηθεί στις εκβολές του και η μη ιδιαίτερα οργανωμένη (επειδή προστατεύεται) παραλία με άμμο, κάνουν το συγκεκριμένο μέρος ιδιαίτερο.  Γενικά κρύα νερά και στις λιμνούλες που δημιουργούνται αλλά και στη θάλασσα λόγω του ποταμού.  Δεν είναι τυχαίο που αυτήν την περιοχή την προτιμούν αρκετοί εκδρομείς.

Ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη, είναι ένα μέρος με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Με την υπέροχη Λίμνη Βουλισμένη, για την οποία υπάρχουν πολλοί θρύλοι λόγω του μεγάλου της βάθους, μία βόλτα γύρω της, απολαμβάνοντας την εικόνα με τις πολυάριθμες δεμένες βάρκες στα ήρεμα νερά της, τη συστήνουμε για χαλάρωση. Το σημείο που η λίμνη συνδέεται με τη θάλασσα, αλλά και οι πολλές σκάλες που υπάρχουν παντού, λόγω των έντονων κλίσεων, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το μέρος να μοιάζει μοναδικό.

Ο Κομμός είναι γνωστός για τη μεγάλη εντυπωσιακή παραλία με άμμο. Πολλή όμορφη παραλία και επειδή είναι μεγάλη, η ενδεχόμενη πολυκοσμία δεν την κάνει ενοχλητική όσοι και εάν την επισκεφθούν. Βρίσκεται κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου και στα Μάταλα. Οργανωμένη κατά τμήματα και με υπέροχη θέα, κυρίως το ηλιοβασίλεμα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ