Ξεκαρδιστικό βίντεο: Σκύλος και γάτα έχουν γίνει κολλητοί – Το αξιολάτρευτο παιχνίδι τους

Ο απύθμενος κόσμος του διαδικτύου αποδεικνύει συνεχώς πως η πεποίθηση περί θανάσιμης έχθρας μεταξύ σκύλου και γάτας δεν είναι πάρα ένας μύθος και τίποτε παραπάνω. Χάρη σε γονείς κατοικίδιων ζώων όπως ο @jezebelx87, βλέπουμε για ακόμα μία φορά ότι οι γάτες και οι σκύλοι μπορεί να είναι ακόμα και καλύτεροι φίλοι. Μία ζωντανή απόδειξη της φιλίας μεταξύ μιας γάτας και ενός σκύλου είναι και το παρακάτω βίντεο στο οποίο βλέπουμε ένα αξιαγάπητο Γκόλντεν Ριτρίβερ να αλληλεπιδρά με μια υπέροχη γάτα.

Στο βίντεο, φαίνεται ο σκύλος να κάθεται δίπλα σε ένα τραπεζάκι, πάνω στο οποίο βρίσκεται μία γάτα. Η γάτα απλώνει παιχνιδιάρικα το πόδι της προς τον σκύλο πειράζοντάς τον στο πρόσωπο. Ως απάντηση ο σκύλος προσπαθεί να πιάσει το πόδι της γάτας στο στόμα του. Τότε η γάτα πλησιάζει τη μουσούδα του σκύλου και τάχα προσπαθεί να τον «δαγκώσει». Αυτό το παιχνίδι μεταξύ τους συνεχίζεται για αρκετή  ώρα με τον σκύλο και τη γάτα να το απολαμβάνουν και να δημιουργούν μία αξιολάτρευτη εικόνα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς θα ενθαρρύνετε κι εσείς τα δικά σας κατοικίδια να συνυπάρχουν αρμονικά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα θετικό και ασφαλές περιβάλλον για εκείνα. Αρχικά, όταν συστήνετε έναν σκύλο σε μια γάτα (ή το αντίστροφο), κάντε το σταδιακά. Μπορείτε να βάλετε το ένα κατοικίδιο σε ένα δωμάτιο και να κλείσετε την πόρτα. Τότε βάλτε το άλλο κατοικίδιο στην άλλη πλευρά της πόρτας και έτσι θα τους αφήσετε να εξοικειωθούν με το άρωμα του άλλου.

Επιπλέον, το παιχνίδι με επίβλεψη είναι απαραίτητο, ειδικά στα αρχικά στάδια. Βεβαιωθείτε ότι είστε παρόντες κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεών τους για να παρακολουθείτε το παιχνίδι τους, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει ήπιο και δεν θα κλιμακωθεί σε λιγότερο φιλική συμπεριφορά. Επιπλέον, δοκιμάστε να επιβραβεύσετε τόσο τη γάτα όσο και τον σκύλο σας για την καλή συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό το σύστημα ανταμοιβής τούς βοηθά να συνδέσουν ο ένας τον άλλον με θετικές εμπειρίες.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τόσο η γάτα όσο και ο σκύλος σας έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς χώρους. Οι γάτες χρειάζονται συχνά το δικό τους χώρο για να αποσυρθούν έπειτα από κοινωνική αλληλεπίδραση. Θυμηθείτε, η υπομονή είναι το «κλειδί» της υπόθεσης. Η οικοδόμηση μιας αρμονικής σχέσης μεταξύ ενός σκύλου και μιας γάτας μπορεί να πάρει χρόνο. Είναι σημαντικό να μην βιάζεστε καθώς η άνεση και η ετοιμότητα κάθε κατοικίδιου για αλληλεπίδραση διαφέρουν.

Ευτυχώς, με τις κατάλληλες συνθήκες και υπομονή, τα κατοικίδιά μας μπορούν να συνυπάρξουν και να δημιουργήσουν αξιολάτρευτες στιγμές όπως αυτή που είδαμε στο βίντεο.

@jezebelx87♬ original sound – Jessica

Πηγή: FOXreport.gr

Super Mario Bros: Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του εμβληματικού soundtrack

Οι 5 μεγάλες αποκαλύψεις του Σιλβέστερ Σταλόνε στο «Sly» του Netflix

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ