Βιολέτα Νταγκάλου: Πάντρεψε το λαϊκό τραγούδι με στοιχεία jazz funk

H Βιολέτα Νταγκάλου είναι μία νέα αξιόλογη τραγουδίστρια, που ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από το «The Voice Of Greece» στο πλευρό του Stavento, με τον οποίο συνεργάστηκε το 2014 στο τραγούδι «Για σένα που λατρεύω». Το τραγούδι εκείνο αναφέρεται στην ενδοσχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία και σημείωσε πάνω από 7 εκατομμύρια views στο YouTube.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Για Μια Αγάπη Ζούμε» με ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα όπου ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς, άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, κωφάλαλοι και άλλοι με ανάγκες, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στον έρωτα, το ίδιο δικαίωμα στην αγάπη.

Η Βιολέτα τραγουδά για κάθε σχέση που πρέπει να βασίζεται σε αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και όχι σε αυτά που τους χωρίζουν. Θεωρεί ότι η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, δεν υποκύπτει σε ρατσισμό και δεν ζει στο περιθώριο. Το καλοκαίρι του 2022 κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο «Μποέμισσα» σε μουσική και στίχους δικούς της.

Η Βιολέτα ανανεωμένη στον ήχο της, υποδέχθηκε το 2023 με τη νέα διασκευή του παλιού και αγαπημένου τραγουδιού «Πήρα απ΄το χέρι σου νερό» που ήδη υπάρχει στο Youtube, το Spotify και το iTunes. Τόσο η μουσική όσο και οι στίχοι του κομματιού είναι γραμμένοι από τον αξέχαστο Άκη Πάνου, ενώ η πρώτη εκτέλεση ήταν από την Βίκυ Μοσχολιού.
Το ενδιαφέρον στην νέα εκτέλεση της Βιολέτας είναι η διαφορετική μουσική πρόταση πάνω στο κομμάτι, η οποία συνδυάζεται με στοιχεία από τα μουσικά είδη jazz και funk.

Πριν ξεκινήσει την καριέρα της η Βιολέτα Νταγκάλου ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο μουσικό λύκειο Βόλου και σπούδασε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του οποίου είναι απόφοιτη. Έχει πτυχίο στην Ελληνική και Παραδοσιακή Μουσική με ειδίκευση στο παραδοσιακό βιολί, ενώ επίσης είναι απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ