Το μυστικό για πιο μαλακό κιμά που θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε

Ο κιμάς είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλά πιάτα, όπως μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο και άλλα. Όμως, μπορεί να είναι δύσκολο κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος να γίνει μαλακός. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​κρέας και το μαγειρεύετε σωστά, μπορεί ο κιμάς να παραμείνει λίγο σφιχτός.

Αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο να κάνετε τον κιμά σας πιο τρυφερό; Αυτό το κόλπο θα σας αλλάξει τη ζωή! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλέσετε τον κιμά μετά το μαγείρεμα για να έχει μια ομοιόμορφη, λεπτή υφή που θα λιώνει στο στόμα σας. Πρόκειται για μια χρήσιμη συμβουλή που αποκαλύφθηκε σε ένα ένα φόρουμ BBQ σχετικά με τον κιμά.

Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τον πιο τρυφερό κιμά που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Μαγειρέψτε τον κιμά με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα.
  2. Αφήστε τον κιμά να κρυώσει εντελώς.
  3. Μεταφέρετε τον κιμά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
  4. Αλέστε τον κιμά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  5. Για πιο ομοιόμορφη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να κόψετε τον κιμά σε μικρά κομμάτια πριν τον αλέσετε.

Αυτό το κόλπο λειτουργεί για τον κιμά που θέλετε να χρησιμοποιήστε για κάθε είδους γέμιση σε διάφορα φαγητά, όπως ζυμαρικά, πιπεριές, λάχανο, λαζάνια ή παστίτσιο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το έξυπνο κόλπο για το μαγείρεμα του κιμά

Γιατί το άλεσμα του κιμά μετά το μαγείρεμα τον κάνει πιο τρυφερό;

Το μαγείρεμα του κιμά σπάει τις ίνες του κρέατος, αλλά δεν τις διαλύει εντελώς. Το άλεσμα του κιμά μετά το μαγείρεμα βοηθά στην περαιτέρω διάσπαση των ινών, καθιστώντας τον κιμά πιο τρυφερό και ομοιόμορφο.

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω μέχρι να κρυώσει ο κιμάς πριν τον αλέσω;

Ο κιμάς πρέπει να είναι εντελώς κρύο πριν τον αλέσετε. Εάν ο κιμάς είναι ακόμα ζεστός, θα κολλήσει στον επεξεργαστή τροφίμων και θα είναι δύσκολο να τον αλέσετε ομοιόμορφα.

Ποια είναι η ιδανική υφή για τον κιμά που θα χρησιμοποιηθεί για γέμιση;

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο κιμάς να μοιάζει με πουρέ. Εάν ο κιμάς είναι πολύ λεπτός, θα είναι υγρός και θα διαρρεύσει από τη ζύμη. Εάν ο κιμάς είναι πολύ χοντρός, θα είναι σφιχτός και θα είναι δύσκολο να τον μασήσετε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το κόλπο με χορτοφαγικό κιμά;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο με χορτοφαγικό κιμά. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο χορτοφαγικός κιμάς είναι εντελώς κρύο πριν τον αλέσετε.

Συμπέρασμα

Αν αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε τον κιμά στις συνταγές σας πιο τρυφερό, η ιδανική λύση είναι να τον αλέσετε μετά το μαγείρεμα. Δοκιμάστε αυτό το έξυπνο κόλπο σήμερα και δείτε τη διαφορά!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ