Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μετακινήστε 1 σπίρτo για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 16 δευτερόλεπτα

Ένα τεστ IQ δυσκολεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 16 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε τη σωστή απάντηση σε 15 δευτερόλεπτα;

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Στο παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η εξίσωση «3 x 7 = 83», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος καθώς «3 x 7 = 21». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την εξίσωση για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας ένα σπίρτο.

Τεστ IQ: Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 15 δευτερόλεπτα;

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 16 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Η λύση του τεστ IQ

Εάν αφαιρέστε το πάνω δεξιά σπίρτο από το νούμερο 8, τότε αυτό μετατρέπεται σε 6. Στην συνέχεια τοποθετήστε το σπίρτο στο πάνω αριστερό μέρος του 3, μετατρέποντάς το σε 9. Έτσι η ισότητα είναι σωστή καθώς «9 x 7 = 63».

Πηγή: FOXreport.gr

Δεν φορτίζει το κινητό σας; Δοκιμάστε αυτό το εύκολο κόλπο

Ο Ειρηνικός Ωκεανός αποκαλύπτει τα μυστικά της Γης: Τα μυστηριώδη ευρήματα που ίσως αλλάξουν όσα γνωρίζουμε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ