Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε τη σωστή απάντηση σε 15 δευτερόλεπτα;

Ένα περίεργο τεστ IQ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δυσκολεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 15 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Το συγκεκριμένο τεστ είναι ο συνδυασμός ενός γρίφου με ένα μαθηματικό παζλ. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε την σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, καθώς και ανάλυση των δεδομένων. Τα μαθηματικά παζλ είναι ένας διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας.

Ο γρίφος είναι ο εξής: «Μιάμιση κότα γεννά ενάμιση αυγό σε μιάμιση μέρα. Πόσα αυγά γεννά μια κότα σε μια μέρα;» Εάν λύσετε το συγκεκριμένο τεστ IQ σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα τότε έχετε υψηλό IQ.

Τεστ IQ: Mπορείτε να βρείτε τη σωστή απάντηση σε 15 δευτερόλεπτα;

Η λύση του τεστ IQ

Εάν 1,5 κότα γεννά 1,5 αυγό σε 1,5 ημέρα, πρέπει να ισχύει ότι μία κότα θα γεννούσε ένα αυγό στο ίδιο χρονικό διάστημα: 1,5 ημέρες. Τώρα, αν μια κότα γεννάει ένα αυγό σε 1,5 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι μια κότα θα γεννούσε μόνο το 2/3 ενός αυγού σε μια ημέρα. Επομένως, η απάντηση είναι 2/3 ενός αυγού.

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι οι κότες δεν μπορούν να γεννήσουν μόνο ένα μέρος ενός αυγού. Αλλά με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν μαθηματικό γρίφο και όχι φιλοσοφικό τεστ, η απάντηση είναι 2/3 ενός αυγού.

Πηγή: FOXreport.gr

Το μυστήριο με τον παράξενο ήχο που καταγράφηκε στο πιο απομακρυσμένο μέρος της Γης – Έκπληκτοι οι επιστήμονες

Νέα θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι η γυμνή εμφάνιση του John Cena στα Όσκαρ ήταν σατανιστικό τελετουργικό

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ