Τεστ: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει τον τύπο της προσωπικότητάς σας

Ένα νέο τεστ σαρώνει στα social media και αποκαλύπτει τον τύπο της προσωπικότητάς σας.

Η θεωρία της προσωπικότητας τύπου Α και Β αναπτύχθηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του 1950 από τους Meyer Friedman και Ray Rosenman. Σύμφωνα με τη θεωρία, υπάρχουν δύο τύποι προσωπικότητας.

Όσοι ανήκουν στην πλευρά του τύπου Α του φάσματος της προσωπικότητας είναι πιο δραστήριοι, πιο συγκεντρωμένοι, πιο φιλόδοξοι και πιο προσανατολισμένοι στους στόχους τους. Είναι επίσης πιθανό να αγχώνονται περισσότερο και να είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές καταρρεύσεις και σωματικές ασθένειες. Όσοι άνθρωποι ανήκουν στον τύπο Β του φάσματος της προσωπικότητας, είναι πιο χαλαροί και ζουν στο παρόν. Ξέρουν πώς να απολαμβάνουν το ταξίδι αλλά και τον προορισμό.

Η υπόθεση υποστηρίζει επίσης ότι οι άνθρωποι “τύπου Α” είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές και καρδιακές παθήσεις, εξαιτίας του υψηλού στρες τρόπου ζωής τους, σε σχέση με τους ανθρώπους “τύπου Β”.

Τεστ προσωπικότητας

Με το παρακάτω τεστ, μπορείτε να ανακαλύψετε ποιος είναι ο τύπος της προσωπικότητάς σας. Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε μία εικόνα. Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που τραβάει το βλέμμα σας με την πρώτη ματιά. Τι βλέπετε; Τα χείλη, τις ρίζες των δέντρων ή τα φύλλα των δέντρων.

Τεστ προσωπικότητας: Τι παρατηρείτε πρώτα στην παρακάτω οπτική ψευδαίσθηση;

Τεστ προσωπικότητας Οπτική ψευδαίσθηση χείλη ρίζες φύλλα

Τα φύλλα των δέντρων

Αν το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή σας, όταν κοιτάξατε την εικόνα, είναι τα φύλλα των δέντρων, τότε είστε σίγουρα «τύπος Α. Είσαι ιδιαίτερα φιλόδοξος και πάντα σε κίνηση. Θα ήταν καλό να μάθετε να επιβραδύνετε και να κοιτάξετε γύρω σας για λίγο. Πρέπει να μάθετε να απολαμβάνετε ένα ηλιοβασίλεμα ή έναν καφέ ή βόλτες στη φύση. Απολαύστε το ταξίδι ενώ προσπαθείτε να φτάσετε στον προορισμό σας. Μην είστε νευρικοί.

Τεστ προσωπικότητας

Οι ρίζες των δέντρων

Αν το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή σας, όταν κοιτάξατε την εικόνα, ήταν οι ρίζες των δέντρων, τότε είστε λίγο τύπος Α. Είστε λίγο οργανωτικός και λίγο ξεχασιάρης. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν προσωπικότητα τύπου Α, υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος υψηλής λειτουργικότητας. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρύβεστε πίσω από ετικέτες όπως προσωπικότητα τύπου Α για να αρνηθείτε ότι έχετε άγχος ή κατάθλιψη.

Τεστ προσωπικότητας

Τα χείλη

Αν το πρώτο πράγμα που σας τράβηξε την προσοχή όταν κοιτάξατε την εικόνα ήταν τα χείλη, τότε δεν είστε ούτε κατά διάνοια τύπος Α. Πιθανότατα το ξέρατε μέσα σας και δεν θέλατε να κάνετε το τεστ εξαρχής. Πρέπει να αποκτήσετε λίγη δομή και τάξη στη ζωή σας μαζί με την ικανότητα να επιβραδύνετε. Αν βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε λίγη ορμή και λίγη χαλαρή συμπεριφορά, τότε μπορείτε να έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.

Τεστ προσωπικότητας

πηγή: FOXreport.gr

Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να περιέχει χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού

Το τρέιλερ του GTA 6 στον παράξενο κόσμο του Morrowind – Επικό βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ