Τα 7 διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας άνδρας δεν πρόκειται να σας πληγώσει ποτέ

Στην αγάπη, η διάκριση μεταξύ των πραγματικών συναισθημάτων και του παροδικού ενθουσιασμού, δεν είναι πάντα εύκολη.

Πώς ένας άνδρας έχασε 62 κιλά σε 7 μήνες χωρίς να στερηθεί τα αγαπημένα του φαγητά, όπως burgers, πατάτες και παγωτό – «Δεν ένιωθα ότι έκανα δίαιτα»

Αυτό είναι το ζήτημα. Πώς καταλαβαίνει κανείς την αληθινή αγάπη; Εμφανίζεται στα μικρά πράγματα, στις ήρεμες χειρονομίες, χωρίς εντυπωσιασμούς και φασαρία. Παρατηρούνται 7 μικρές, διακριτικές συμπεριφορές που δείχνουν ότι ένας άνδρας δεν έχει σκοπό να σας πληγώσει ποτέ.

Τα 7 διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας άνδρας δεν πρόκειται ποτέ να σας πληγώσει

  • Επικοινωνεί
  • Νιώθει άνετα στη σιωπή
  • Σέβεται την ανεξαρτησία σας
  • Έχει ενσυναίσθηση
  • Τηρεί τις υποσχέσεις του
  • Σας εκτιμά
  • Δεν φοβάται να είναι ευάλωτος

Πώς εκδηλώνονται τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφος σας δεν πρόκειται να ραγίσει την καρδιά σας;

7 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας θα είναι πάντα πιστός, σύμφωνα με την ψυχολογία

Επικοινωνεί

Η επικοινωνία είναι σαν την κόλλα που συνέχει τις σχέσεις. Κάποιος που σας θέλει στη ζωή του, θα κάνει προσπάθεια να διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, και δεν πρόκειται να αποφεύγει δύσκολες συζητήσεις, ούτε θα τρομάξει όταν τα συναισθήματα «σοβαρέψουν».

Ο άνδρας που σας αγαπάει, σας ακούει με όλη του την προσοχή, σέβεται την άποψή σας και θέλει να δει την προοπτική σας. Επιθυμεί να συνδεθεί μαζί σας ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου.

Εάν μια γυναίκα είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί σας, συνήθως θα εμφανίσει αυτές τις 7 συμπεριφορές

Νιώθει άνετα στη σιωπή

Η σιωπή είναι εξίσου πολύτιμη με την επικοινωνία. Εκείνος ο άνδρας που φροντίζει τα συναισθήματά σας, ξέρει καλά την αξία της σιωπής και δεν προσπαθεί να γεμίσει κάθε παύση με κουβέντες.

Έτσι, είστε άνετοι και όταν δεν μιλάτε, η σιωπή δεν σας δημιουργεί αμηχανία.  Ο άνδρας που απολαμβάνει να είναι μαζί σας χωρίς να μιλά διαρκώς, δείχνει ότι αποδέχεται τα συναισθήματά σας και χαίρεται και μόνο με την παρουσία σας, γεγονός που μαρτυρά άλλο επίπεδο επαφής και ικανοποίησης από τη σχέση.

Όσο και αν η συμπεριφορά αυτή  μοιάζει μικρή, στην πραγματικότητα υποδεικνύει ισχυρό δέσιμο σε βαθύτερο επίπεδο.

Σέβεται την ανεξαρτησία σας

Ένας άνδρας που δεν θα σας πληγώσει αλλά αντίθετα θα προστατεύει τα συναισθήματά σας, καταλαβαίνει καλά ότι είστε δύο ξεχωριστά άτομα, τα οποία έχουν τα δικά τους, μοναδικά όνειρα, ενδιαφέροντα ή φίλους.

Δεν θα επιχειρήσει να σας χειραγωγήσει, ούτε να σας κατευθύνει να κάνετε πράγματα που εξυπηρετούν μόνο τον ίδιο. Αντίθετα, ο άνδρας που νοιάζεται, θέλει να εκπληρώνετε τα όνειρά σας και να χαίρεστε τον χρόνο σας με τους αγαπημένους σας φίλους. Πρόκειται για μία συμπεριφορά που δείχνει σαφώς και απερίφραστα, αγάπη, μία αγάπη που δεν σε πνίγει αλλά που σε βοηθά να αναπτυχθείς και να προοδεύσεις.

Έχει ενσυναίσθηση

Ο  Θίοντορ Ρούζβελτ είχε διατυπώσει μία εξαιρετική φράση, «Κανείς δεν νοιάζεται για το πόσα ξέρεις, μέχρι να μάθουν πόσο νοιάζεσαι.»

Η ενσυναίσθηση είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της φροντίδας. Ένας άνθρωπος που δεν θα πληγώσει την καρδιά σας, θα προσπαθήσει να κατανοήσει τα συναισθήματα και τις προοπτικές σας. Όταν μιλάτε, σας ακούει πραγματικά—όχι μόνο να τις λέξεις, αλλά να τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας.  Η ενσυναίσθηση είναι ο θεμέλιος λίθος και αναγκαίο στοιχείο για τη δημιουργία αυτού του ουσιαστικού δεσμού ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Τηρεί τις υποσχέσεις του

Ο  άνθρωπος που δεν θα ραγίσει την καρδιά σου,  είναι ο άνδρας που τηρεί τις υποσχέσεις του.

Τίποτε δεν διαβρώνει την εμπιστοσύνη πιο γρήγορα από την αθέτηση των υποσχέσεων. Οι άνθρωποι με την αθέτηση του λόγου τους, δημιουργούν αμφιβολίες και αβεβαιότητα, οδηγώντας τελικά τις σχέσεις σε διάλυση.

Ένας άνθρωπος που είναι συνεπείς με τις δεσμεύσεις του και φροντίζει να τις εκπληρώνει, δείχνει σεβασμό όχι μόνο προς εσάς, αλλά και τη σχέση. Η τήρηση των υποσχέσεων, η συνέπεια του λόγου, αποδεικνύει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα συναισθήματα των άλλων. Η εμπιστοσύνη, όπως ξέρουμε, είναι το θεμέλιο κάθε μακροχρόνιας σχέσης.

Σας εκτιμά

Όπως είπε η Μάγια Αγγέλου, «Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτό που είπες, θα ξεχάσουν αυτό που έκανες, αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να νιώσουν.»

Ο άνδρας που προστατεύει τα συναισθήματα της γυναίκας του, δεν φοβάται να είναι ευάλωτος.  Το εύκολο είναι να υποκρίνεται κανείς. Όμως, το να ανοίγεσαι, να εκφράζεις συναισθήματα και φόβους, αυτό είναι που χρειάζεται θάρρος. Ένας άνδρας που είναι άνετος με την ανοιχτή έκφραση των συναισθημάτων του, που μπορεί να είναι ευάλωτος, δείχνει στη γυναίκα ότι την εμπιστεύεται, εκδηλώνει τα πιο μύχια συναισθήματά του, την ανοίγει την πόρτα της καρδιάς, της δείχνει τον αληθινό του εαυτό και όχι το επιτηδευμένο προσωπείο.

Η ωμή ειλικρίνεια, η ακατέργαστη συναισθηματική έκφραση ενισχύει τον δεσμό δύο ανθρώπων. Δημιουργεί το ασφαλές περιθώριο όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι ο εαυτός τους.

Tip: Ασφαλώς, η αγάπη και η αφοσίωση εκτείνονται πολύ πιο πέρα από την επιφάνεια ορισμένων κοινών συμπεριφορών. Από την άλλη, ορισμένα σημάδια της συμπεριφοράς, μπορεί πράγματι να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε σε τι πορεία βρίσκεται μία σχέση.

Οι πιο ουσιαστικές και ικανοποιητικές σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες οι δύο σύντροφοι εξελίσσονται μαζί, αντιμετωπίζουν από κοινού τα εμπόδια και μπορούν να μαθαίνουν από αυτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ