Τα 4 πιο κτητικά ζώδια – «Έτσι αντιδρούν όταν αισθάνονται απειλή ή ανασφάλεια»

Σας έχει κινήσει ποτέ την περιέργεια η κτητικότητα στις σχέσεις; Η αστρολογία μπορεί να προσφέρει κάποια στοιχεία για τους λόγους που ορισμένα άτομα τείνουν να είναι πιο κτητικά από άλλα. Σήμερα λοιπόν, θα εξερευνήσουμε τα 4 πιο κτητικά ζώδια, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά και τις τάσεις τους. Εάν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποιο από αυτά τα ζώδια, ίσως ήρθε να “ξεσκονίσετε” τον αστρολογικό σας χάρτη!

Τα 2 ζώδια που βάζουν τέλος στο σερί ατυχίας τον Απρίλιο

Τα 4 πιο κτητικά ζώδια

  • Σκορπιός
  • Καρκίνος
  • Ταύρος
  • Λέων

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι γνωστοί για το έντονο πάθος και την πίστη τους στις σχέσεις. Ενώ η πίστη τους είναι αξιοθαύμαστη, μερικές φορές μπορεί να αγγίζει τα όρια της κτητικότητας. Οι Σκορπιοί λαχταρούν βαθιές συναισθηματικές συνδέσεις και μπορεί να νιώσουν απειλή από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε θεωρούν πιθανό αντίπαλο. Η κτητικότητά τους πηγάζει από τον φόβο της απώλειας των ανθρώπων που νοιάζονται περισσότερο.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι βαθιά ευαίσθητα άτομα και έχουν την τάση να φροντίζουν τους άλλους, αλλά μπορεί επίσης να γίνουν κτητικοί όταν πρόκειται για συναισθηματικά θέματα. Η ισχυρή τους προσκόλληση στα αγαπημένα τους πρόσωπα τα κάνει έντονα προστατευτικά, μερικές φορές μέχρι σημείου κτητικότητας. Οι Καρκίνοι εκτιμούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στις σχέσεις, και οποιαδήποτε πιθανή απειλή σε αυτή την ασφάλεια μπορεί να πυροδοτήσει τις κτητικές τους τάσεις.

Τα 3 ζώδια που είναι όλο υποσχέσεις – Πιστεύουν στο «δανεικά και αγύριστα»

Ταύρος

Οι Ταύροι είναι γνωστοί για το πείσμα τους και την επιθυμία τους για σταθερότητα. Ενώ μπορεί να μην εκδηλώνουν την κτητικότητα φανερά, μπορούν να γίνουν κτητικοί όταν νιώσουν ανασφάλεια μέσα σε μια σχέση. Οι Ταύροι εκτιμούν την πίστη και μπορεί να παλέψουν με τη ζήλια εάν νιώσουν ότι η προσοχή του συντρόφου τους αποσπάται αλλού. Η κτητικότητά τους πηγάζει από μια βαθιά επιθυμία για ασφάλεια και ακλόνητη δέσμευση.

Λέων

Οι Λέοντες είναι χαρισματικές προσωπικότητες, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, που λατρεύουν τον θαυμασμό και επιζητούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Ενώ μπορεί να μην φαίνονται κτητικοί με την πρώτη ματιά, μπορούν να γίνουν όταν πρόκειται για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θεωρούν τους συντρόφους τους ως προεκτάσεις του εαυτού τους και μπορεί να νιώσουν απειλή από κάθε πιθανό κίνδυνο για την περηφάνια ή τον εγωισμό τους. Η κτητικότητα των Λεόντων πηγάζει από την επιθυμία να προστατεύσουν την εικόνα τους και να διατηρήσουν τον έλεγχο στις σχέσεις τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ