Συνταγή του Gordon Ramsay για μοσχαρίσιο φιλέτο Ουέλινγκτον

Συνταγή του Gordon Ramsay για μοσχαρίσιο φιλέτο Ουέλινγκτον. Φωτογραφία: Pexels

Συνταγή του Gordon Ramsay για μοσχαρίσιο φιλέτο Ουέλινγκτον. Φωτογραφία: Pexels

Το μοσχαρίσιο φιλέτο Ουέλινγκτον είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο εδώ και 40 χρόνια. Ο σεφ Gordon Ramsay παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για μοσχάρι Wellington, χρησιμοποιώντας προσούτο Παρμάς τυλιγμένο γύρω από το φιλέτο αντί για την πιο παραδοσιακή με φουά γκρα.

To μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington είναι ένας παραδοσιακός αγγλικός τρόπος προετοιμασίας φιλέτου μοσχαριού. Θεωρείται ότι προήλθε τη δεκαετία του 1800, μετά τη νίκη του Δούκα του Wellington στο Waterloo το 1815, και ήταν ένα δημοφιλές “επίσημο” πιάτο στα μέσα του 1900.

Το μοσχάρι καλύπτεται με πάστα φουά γκρα ή μανιτάρια ντουξέλ (μια πουρέ από μανιτάρια που έχει αφαιρεθεί η υγρασία του) και κάποιο είδος ζαμπόν – όπως το προσούτο Παρμάς ή το προσούτο – καλύπτει το μοσχάρι. Στη συνέχεια, τυλίγεται σε ζύμη σφολιάτας και ψήνεται στον φούρνο.

Στρατηγικές για την προετοιμασία

Συμβουλές για την Αγορά Φιλέτου Μοσχαριού

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος φιλέτου μοσχαριού στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Πρέπει να μπορεί να σας κόψει ένα χοντρό φιλέτο του μισού κιλού.

Τι να Σερβίρετε μαζί

Το μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μανιτάρια σας αρέσουν.
Χρησιμοποιήσαμε μισά κρεμίνι και μισά σιτάκε.
Αν χρησιμοποιείτε μανιτάρια σιτάκε, κόψτε τα σκληρά κοτσάνια και πετάξτε τα ή κρατήστε τα για ζωμό.

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μια φύλλο ζύμης σφολιάτας.

Αφήστε την  να ξεπαγώσει για 2 έως 4 ώρες στο ψυγείο ή στον πάγκο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να είναι εύκαμπτη αλλά όχι πολύ μαλακή ή λασπώδης.

Συστατικά

Μέθοδος

Σφίξτε το φιλέτο

Τυλίξτε το φιλέτο με την πάστα μανιταριών και το ζαμπόν

Αλείψτε με το αυγό και χαράξτε

Ψήστε στον φούρνο

Απλό Τέχνασμα!

Πώς να Φτιάξετε μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington

Exit mobile version