Ξεκινήστε τη μέρα σας με λίγη γλυκιά απόλαυση χωρίς τύψεις με αυτά τα muffins με μπανάνα και κομμάτια σοκολάτας. Περιέχουν βρώμη, η οποία σας χαρίζει ενέργεια και καλή διάθεση χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Υλικά
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/3 φλ. καθαρό σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 1 φλ. καρύδα τριμμένη
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Στρώστε μια φόρμα για 12 μάφιν με χάρτινες θήκες για κέικ.
- Στο μπλέντερ, ανακατέψτε τις μπανάνες, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το γάλα και τη βανίλια.
- Προσθέστε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά.
- Μοιράστε το μείγμα στις κάψουλες και από πάνω πασπαλίστε με την καρύδα και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήστε για 18-22 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα βάλετε στο κέντρο ενός muffin.