Τσικνοπέμπτη: Πανεύκολη συνταγή για παραδοσιακή πίτα με γύρο

Η πίτα με γύρο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε εύκολα τα δικά σας λαχταριστά πιτόγυρα στο σπίτι. Ένα γεύμα με πλούσια γεύση που συνδυάζεται τέλεια με δροσερό τζατζίκι και φρέσκα λαχανικά.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Τοποθετήστε το κρεμμύδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ψιλοκόψτε το. Μεταφέρετε το κρεμμύδι σε μια πετσέτα και στύψτε το υγρό. Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ανακατέψτε το αρνί, το μοσχάρι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τη ματζουράνα, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το αλάτι με το κρεμμύδι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας μέχρι να αναμειχθούν καλά. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, για περίπου 2 ώρες.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς C.
    Τοποθετήστε το μείγμα κρέατος σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε το μέχρι να ψιλοκοπεί και να γίνει κολλώδες, για περίπου 1 λεπτό. Συμπιέστε το μείγμα κρέατος σε ένα ταψί και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα.
  4. Τοποθετήστε το ταψί σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο ταψί ψησίματος και ρίξτε αρκετό βραστό νερό γύρω από το πρώτο ταψί.
  5. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 45 έως 60 λεπτά. Απορρίψτε τυχόν συσσωρευμένο λίπος και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Κόψτε σε λεπτές φέτες τον ψημένο γύρο.
  7. Αλείψτε με 1 κουταλιά της σούπας χούμους σε κάθε πίτα.
  8. Στη συνέχεια, καλύψτε το καθένα με μερικές από τις φέτες γύρου, ψιλοκομμένο μαρούλι, φέτες ντομάτας, φέτες κόκκινου κρεμμυδιού, τριμμένη φέτα και 2 κουταλιές της σούπας τζατζίκι για να ολοκληρώσετε κάθε πίτα.
Exit mobile version