Ψάχνετε για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ, χωρίς αυγά ή γάλα; Τότε αυτή η συνταγή για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα είναι ιδανική για εσάς. Είναι τόσο νόστιμη που θα την απολαύσουν όλοι, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους συνήθειες.
Υλικά
- 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Λάδωσε μια φόρμα ψησίματος 20×20 εκ.
- Χτυπήστε το πορτοκάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό. Μετρήστε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ.