Συνταγή για νόστιμη vegan πορτοκαλόπιτα χωρίς γάλα και αυγά

Ψάχνετε για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ, χωρίς αυγά ή γάλα; Τότε αυτή η συνταγή για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα είναι ιδανική για εσάς. Είναι τόσο νόστιμη που θα την απολαύσουν όλοι, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους συνήθειες.

Υλικά

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Λάδωσε μια φόρμα ψησίματος 20×20 εκ.
  2. Χτυπήστε το πορτοκάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό. Μετρήστε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ