Σταμάτησε να μιλάει με την κολλητή της και έκανε ψυχοθεραπεία για να το ξεπεράσει – «Μου ράγισε την καρδιά»

Μία 31χρονη γυναίκα λέει ότι σταμάτησε μετά από 11 χρόνια να μιλάει με την κολλητή της και έκανε ψυχοθεραπεία για να το ξεπεράσει.

Εξήγησε ότι συναισθηματικά ήταν πιο δύσκολο να χάσει την φίλη της από έναν ερωτικό σύντροφο και γι’ αυτό χρειάστηκε να επεξεργαστεί το θέμα στην ψυχοθεραπεία.

Η Σαμπρίνα Κίρμπεργκ είχε μία κολλητή φίλη μέχρι που καβγάδισαν και η δεύτερη κατέληξε να μην της μιλάει. Η 31χρονη, που εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στην Νέα Υόρκη, είπε ότι πέρασε τα «πέντε στάδια του πένθους» και τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο να ξεπεράσει την κατάρρευση της σχέσης τους.

Αναζήτησε θεραπεία για να τη βοηθήσει να «θρηνήσει» την φιλία αλλά εξακολουθεί να σκέφτεται την πρώην φίλη της καθημερινά. «Ο χωρισμός από έναν φίλο έχει πένθος. Περνάς από την άρνηση. Είναι πολύ χειρότερο από τους ερωτικούς χωρισμούς», σημείωσε η Σαμπρίνα.

«Ήταν σαν να μου άρπαξαν το σύστημα υποστήριξης μου»

Και συνέχισε: «Νομίζεις ότι θα είσαι καλά και απλά πρέπει να ξεπεράσεις το δύσκολο κομμάτι. Αλλά μετά έρχεται η κατάθλιψη και απλά πιάνεις τον εαυτό σου να κλαίει όλη την ώρα».

«Όταν πρόκειται για μια ερωτική σχέση, θα λυπηθείς, θα φας παγωτό και θα βγεις με τις φίλες σου. Αλλά όταν έχασα την καλύτερη φίλη μου ήταν σαν να μου άρπαξαν με την μία το σύστημα υποστήριξης μου», τόνισε η 31χρονη.

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν σε έναν αθλητικό σύλλογο όταν ήταν 16 ετών. Μέσα στα χρόνια είχαν μοιραστεί πολλά πράγματα μαζί. Είχαν για συντρόφους δύο κολλητούς φίλους, πέρασαν μαζί τις εξετάσεις οδήγησης και βγήκαν για πρώτη φορά μόνες παρέα χωρίς την επίβλεψη γονέων.

Όσο μεγάλωναν, όμως, άρχισαν να τσακώνονται πολύ. Η Σαμπρίνα εξήγησε ότι άρχισε να αισθάνεται ότι η φίλη της την παραμερίζει επειδή αποφάσισε να περνάει περισσότερο χρόνο με άλλους ανθρώπους.

Όταν η Σαμπρίνα γνωρίστηκε με τον σύντροφό της, Ναθάνιελ Μπέικερ και αυτό φαίνεται ότι μεγάλωσε περισσότερο την απόσταση με την φίλη της.
Όταν η Σαμπρίνα γνωρίστηκε με τον σύντροφό της, Ναθάνιελ Μπέικερ και αυτό φαίνεται ότι μεγάλωσε περισσότερο την απόσταση με την φίλη της. Πηγή: Sabrina Kirberg / SWNS

Ο τελευταίος καβγάς

Τελικά η Σαμπρίνα γνωρίστηκε με τον σύντροφό της, Ναθάνιελ Μπέικερ και αυτό φαίνεται ότι μεγάλωσε περισσότερο την απόσταση με την φίλη της. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο φίλες μάλωσαν για τον Ναθάνιελ.

Σύμφωνα με την 31χρονη, στη συνέχεια η φίλη της προτίμησε να εξαφανιστεί «αντί να μου μιλήσει για αυτό». «Επικοινώνησα τόσες φορές προσπαθώντας να την κάνω να μου μιλήσει για να μου εξηγήσει τι συμβαίνει μεταξύ μας και ποτέ δεν κατέβαλε προσπάθεια να το κάνει», είπε η Σαμπρίνα.

«Νομίζω ότι περισσότερο από την εξαφάνιση της ή οτιδήποτε άλλο πονάει ότι δεν ήμουν αρκετή για εκείνη για να φτάσει να επικοινωνήσει και να μου μιλήσει για αυτό», τόνισε η 31χρονη.

Όσον αφορά για τους λόγους που πιθανότατα δεν της μιλάει η πρώην κολλητή της η Σαμπρίνα ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά που προκάλεσαν τον χωρισμό. Υπήρξαν πολλά άσχημα λόγια και θυμός».

«Μακάρι να μπορούσα να είχα διαβάσει το μυαλό της. Θα βοηθούσε πολύ», σημείωσε η 31χρονη. Από τότε έχουν περάσει 5 χρόνια και η Σαμπρίνα λέει ότι πέρασε τα πέντε στάδια του πένθους για να αποδεχτεί την κατάρρευση της φιλίας τους.

Αρχικά η Σαμπρίνα αρνιόταν να αποδεχτεί ότι δεν θα ξαναμιλούσαν και πίστευε ότι μπορούσαν να τα βρουν.
Αρχικά η Σαμπρίνα αρνιόταν να αποδεχτεί ότι δεν θα ξαναμιλούσαν και πίστευε ότι μπορούσαν να τα βρουν. Πηγή: Sabrina Kirberg / SWNS

«Μου ράγισε την καρδιά»

«Μου ράγισε την καρδιά. Την κατέστρεψε εντελώς. Δεν την φανταζόμουν ποτέ έξω από τη ζωή μου. Την φανταζόμουν ότι ήταν η κουμπάρα μου όταν παντρευτώ. Την φανταζόμουν νονά των παιδιών μου. Φαντάστηκα να γερνάω μαζί της», είπε η 31χρονη.

Αρχικά η Σαμπρίνα αρνιόταν να αποδεχτεί ότι δεν θα ξαναμιλούσαν και πίστευε ότι μπορούσαν να τα βρουν. Όσο περνούσε ο καιρός και η φίλη της δεν εμφανιζόταν τότε άρχισε να θυμώνει, να περνάει κατάθλιψη και να κλαίει συνεχώς. «Το μόνο που κάνεις είναι να αναμασάς. Ξανασκέφτεσαι όλες τις αναμνήσεις από την αρχή. Πέρασα πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβω τον καταλύτη για τον χωρισμό μας, τι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα», τόνισε η 31χρονη.

Παραδέχεται ότι θύμωσε και πίστευε ότι έπρεπε να είχε σταματήσει εκείνη την σχέση τους πολύ νωρίτερα. «Απλώς θύμωσα και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου που είδα τις κόκκινες σημαίες στη σχέση και τις αγνόησα. Γιατί δεν τελείωσα τη φιλία νωρίτερα;», ανέφερε η Σαμπρίνα.

Το αντιμετώπισε με ψυχοθεραπεία

«Κάνεις πολλές διαπραγματεύσεις όταν ξαναζείς τις αναμνήσεις, κάτι που είναι ακριβώς όπως το τρίτο στάδιο του πένθους. Συνέχισα να σκέφτομαι: Αν είχα κάνει τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και αυτό ξεφεύγει από τον έλεγχο», τόνισε η 31χρονη.

Παραδέχθηκε βέβαια ότι εξακολουθεί να σκέφτεται τη φίλη σε καθημερινή βάση, αλλά έχει επεξεργαστεί τα συναισθήματά της στη θεραπεία. «Χρόνια μετά, εξακολουθώ να τη σκέφτομαι κάθε μέρα. Αλλά πιστεύω ότι συμβαίνει η αποδοχή. Η θεραπεία ήταν ο τρόπος που το αντιμετώπισα. Έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου τόσο πολύ. Δεν νιώθω ότι χρειάζομαι άλλο άτομο για να νιώσω ολοκληρωμένη», είπε η Σαμπρίνα.

«Απλώς επέτρεψα στον εαυτό μου να νιώθει τα πάντα, θυμό, οργή και θλίψη. Κατάλαβα, όσο περισσότερο τα απομακρύνεις (σ.σ. τα συναισθήματα, τόσο περισσότερο θα μένουν», υπογράμμισε η 31χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ