Πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές – 4 tips για… ομαλή επιστροφή

Η επιστροφή στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι, αγχωμένοι και να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε την επιστροφή σας στη δουλειά και να προσαρμοστείτε σχετικά γρήγορα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για ομαλή επιστροφή στη δουλειά ύστερα από διακοπές:

  • Πάρτε τον χρόνο σας για να ξυπνήσετε με άνεση και να προετοιμαστείτε για την ημέρα σας. Μην βιαστείτε να φύγετε από το σπίτι και να πάτε κατευθείαν στη δουλειά. Πάρτε λίγο χρόνο για να ξυπνήσετε, να φάτε ένα καλό πρωινό και να ετοιμαστείτε για την ημέρα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον σωστό τρόπο και να αποφύγετε να αισθάνεστε αγχωμένοι συνεχώς.
  • Ξεκινήστε με μια μικρή λίστα εργασιών. Μην προσπαθήσετε να κάνετε πάρα πολλά την πρώτη μέρα σας στη δουλειά. Ξεκινήστε με μια μικρή λίστα εργασιών και επικεντρωθείτε σε αυτές. Μην πιεστείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην αισθάνεστε υπερβολικά καταπιεσμένοι μετά το ευχάριστο διάλειμμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
  • Κάντε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην κάθεστε όλη την ημέρα στη δουλειά χωρίς να κάνετε διαλείμματα. Σηκωθείτε από το γραφείο και περπατήστε λίγο, ή κάντε ένα διάλειμμα για να φάτε ή να πιείτε κάτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να αισθάνεστε κουρασμένοι, αγχωμένοι και ίσως και εκνευρισμένοι.
  • Μιλήστε με τους συναδέλφους σας. Μιλήστε με τους συναδέλφους σας για τις διακοπές σας και ρωτήστε τους πώς πέρασαν και εκείνοι. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο κοντά με την ομάδα σας και θα συμβάλλει στην ομαλή προσαρμογή στο συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον που για λίγο… ξεχάσατε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ