ΗΠΑ: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από τη «μάχη» αστυνομικών με ένοπλο 37χρονο που τους είχε στήσει φονική ενέδρα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη φονική ενέδρα και την επίθεση που είχε κάνει ένας 37χρονος Σύρος σε αστυνομικούς βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο 37χρονος, ο οποίος είχε πάει στις ΗΠΑ το 2012 έπειτα από αίτηση χορήγησης ασύλου είχε ανοίξει πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δύο συνάδελφοί του κι ένας περαστικός.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 14 Ιουλίου, όμως, μόλις χθες το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να πλησιάζουν το σημείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα δέχονταν επίθεση από τον Σύρο.

O Σύρος Μοχάμεντ Μπαρακάτ που έστησε φονική ενέδρα σε αστυνομικούς στο Φάργκο της Βόρειας Ντακότα

Ξαφνικά, όμως, ο 37χρονος άνοιξε πυρ με ένα πυροβόλο όπλο με τις σφαίρες να πετυχαίνουν τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς. Ο μοναδικός αστυνομικός που δεν τραυματίστηκε από το πρώτο κύμα της επίθεσης του Σύρου ακούγεται να φωνάζει «μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια».

Τα επόμενα λεπτά κόβουν την ανάσα καθώς ο ένας από τους αστυνομικούς προσπαθεί να απαντήσει στα πυρά του 37χρονου Σύρου που συνεχίζει να πυροβολεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας κατά την παρουσίαση του βίντεο, ο αστυνομικός που έδωσε μάχη με τον Μπαρακάτ πυροβόλησε 31 φορές, με 21 σφαίρες να καταλήγουν στο κορμί του δράστη ο οποίος τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο.

Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι ο 37χρονος Σύρος ετοιμαζόταν για μεγαλύτερη επίθεση καθώς στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη διάφορα φεστιβάλ.

Όπως έγινε γνωστό στο αυτοκίνητο του Μπαρακά βρέθηκαν πολλά όπλα, 1.800 σφαίρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα. Ωστόσο το κίνητρο του Σύρου παραμένει άγνωστο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ