Παπαγάλος με… μάστερ στο φλερτ – Απολαυστικό βίντεο

Οι παπαγάλοι είναι αστεία πουλιά. Ό,τι κάνουν είναι διασκεδαστικό και είναι πολύ αυθάδεις. Ένα βίντεο με δύο παπαγαλάκια έχει τρελάνει το διαδίκτυο.

Ο πράσινος παπαγάλος ενημέρωσε τη φίλη του ότι δεν είχε χρόνο για χάσιμο! «Έλα μεγάλη γιαγιά!» λέει χαρακτηριστικά. Πολλοί αναρωτιούνται αν ήταν ένα περίεργο… φλερτ.

Οι ινδικοί παπαγάλοι είναι εγγενείς στο τροπικό δάσος της Νότιας Ασίας. Είναι όμορφα πουλιά που συχνά μπορεί κανείς να τα βρει να ταξιδεύουν σε ζευγάρια ή ομάδες: οι παπαγάλοι είναι πολύ κοινωνικά πουλιά και γενικά προτιμούν να κινούνται μαζί. Περιέργως, όμως, αυτά τα πουλιά δεν ζευγαρώνουν εφ’ όρου ζωής όπως κάνουν πολλά άλλα είδη: θα αποκτήσουν αρκετούς συντρόφους στη ζωή τους.

@beakerbeak The ✨SwEeT BaBy✨ dance! #dance #birdsoftiktok #parrotstiktok #talkingbird #talkingparrot #cuteanimals #irn #funnyanimals #rizz #moves #rizzgod ♬ original sound – BeakerBeak


@beakerbeak ✨🦵✨ #cuffingseason #birdsoftiktok #parrotsoftiktok #talkingbird #talkingparrot #cuteanimals #funnyanimals #irn #sweetbaby ♬ original sound – BeakerBeak

Η περίοδος ζευγαρώματος για τους ινδικούς παπαγάλους είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιος, επομένως δεν είναι ακόμα η ώρα τους. Ωστόσο, οι συμπεριφορές ζευγαρώματος συχνά ξεκινούν λίγο πριν από την εποχή του ζευγαρώματος: αυτό αναφέρεται ως περίοδος φλερτ. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η περίοδος ζευγαρώματος, τα πουλιά είναι και έτοιμα και πρόθυμα.

Οι συνήθεις συμπεριφορές ζευγαρώματος για αυτά τα όμορφα πουλιά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Υποκλίση
  2. Χτύπημα
  3. Ακούμπηγμα
  4. Δάγκωμα

Το να κρατάτε ζευγάρια πουλιών αντίθετου φύλου μαζί μπορεί να ακούγεται επικίνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά διαχειρίσιμο όσον αφορά τους παπαγάλους. Για να ζευγαρώσουν, θα θέλουν να φωλιάσουν. Εφόσον δεν παρέχετε υλικά φωλεοποίησης, η πιθανότητα τα πουλιά σας να ζευγαρώσουν είναι αρκετά χαμηλή.

Εάν ανησυχείτε πραγματικά – ή αν το ζευγάρι σας είναι ιδιαίτερα επιθετικό μεταξύ τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – μπορείτε να το χωρίσετε για την εποχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ