Όσοι προσελκύουν συνεχώς λάθος ανθρώπους στη ζωή τους, έχουν αυτές τις 9 συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουν

Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε ποιους ανθρώπους πιστεύουμε ότι προσελκύουμε και ποιους πραγματικά προσελκύουμε στη ζωή μας. Το κλειδί είναι η συμπεριφορά. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν ασυνείδητες συμπεριφορές οι οποίες τραβούν σαν «μαγνήτης» τα λάθος άτομα.

8 συμπεριφορές που δείχνουν ότι σας ζηλεύει κρυφά ένας συνάδελφος

Όσοι άνθρωποι βρίσκονται επανειλημμένα σε αυτή τη θέση,  δεν συνειδητοποιούν καν τις συμπεριφορές που ευθύνονται για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία συνεχώς εγκλωβίζονται.

9 χαρακτηριστικές συμπεριφορές των ανθρώπων που προσελκύουν λάθος άτομα στη ζωή τους

  • Είναι πολύ εξυπηρετικοί
  • Αγνοούν το ένστικτό τους
  • Δεν βάζουν όρια
  • Αμφισβητούν διαρκώς τον εαυτό τους
  • Φοβούνται την μοναξιά
  • Δίνουν προτεραιότητα στη χαρά των άλλων και όχι τη δική τους
  • Αναζητούν επιβεβαίωση από τους άλλους
  • Καταπιέζουν τα συναισθήματά τους
  • Αμελούν την αυτό-φροντίδα

Πώς εκδηλώνονται οι 9 συμπεριφορές των ανθρώπων που καταλήγουν να προσελκύουν τα λάθος άτομα στη ζωή τους

7 συμπεριφορές των γυναικών που είναι δυστυχισμένες στη σχέση τους, αλλά καταπιέζουν τις ανάγκες τους

Είναι πολύ εξυπηρετικοί

Μία χαρακτηριστική συμπεριφορά των ανθρώπων που διαρκώς καταλήγουν να περιβάλλονται από τους λάθος ανθρώπους, είναι το ότι είναι υπερβολικά εξυπηρετικοί. Μερικοί άνθρωποι καταβάλλουν υπερβολική προσπάθεια να καλύψουν τις ανάγκες και να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των άλλων, συχνά εις βάρος της ευημερίας τους.

Όσο αξιέπαινη και αν είναι η τάση τους αυτή, όσο αξιόπιστους και αν τους κάνει, η συμπεριφορά αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος: προσελκύει ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τους τη γενναιοδωρία. Υπάρχουν άνθρωποι που ευχαρίστως θα καπηλευτούν χωρίς τύψεις την καλή πρόθεση των άλλων.

Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά υποκριτές, εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Αγνοούν το ένστικτό τους

Ακόμη μία κοινή συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων που έλκουν λάθος άτομα στη ζωή τους, είναι η αγνόηση του ενστίκτου τους. Μπορεί, όταν γνωρίζουν κάποιον,  να μην δίνουν σημασία στην διαίσθησή τους που τους λέει ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά.

Τις περισσότερες φορές όμως, με το πέρασμα του χρόνου, η αίσθηση αυτή, επαληθεύεται. Αν περιβάλλεστε μονίμως από τους λάθος ανθρώπους, προσπαθήστε να εναρμονιστείτε με το ένστικτό σας, το οποίο θέλει πάντα να σας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους.

Δεν βάζουν όρια

Τα όρια είναι αναγκαία σε κάθε υγιή σχέση, καθώς καθορίζουν τις ανεκτές και τις μη ανεκτές συμπεριφορές.  Όσοι αδυνατούν να θέτουν υγιή όρια, αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παραβίασή τους, καθώς είναι συνηθισμένο, οι κυριαρχικοί και ελεγκτικοί άνθρωποι να προσελκύονται από καταστάσεις όπου μπορούν να παραβιάσουν τα όρια και τους κανόνες.

Χωρίς υγιή όρια μπορεί να καταλήγετε σε σχέσεις όπου οι ανάγκες και η ευημερία σας παραβλέπονται. Η απουσία οριοθέτησης οδηγεί στη δημιουργία σχέσεων που σας εξαντλούν, δεν σας ικανοποιούν. Να θυμάστε ότι έχει σημασία να λέτε όχι και να οριοθετείτε τις συμπεριφορές που μπορείτε να ανεχτείτε απ’ τους άλλους. Με την οριοθέτηση, προστατεύετε τον αυτοσεβασμό σας και μετριάζετε την πιθανότητα να σας εκμεταλλευτούν.

Αμφισβητούν διαρκώς τον εαυτό τους

Η αμφισβήτηση του εαυτού είναι μία συμπεριφορά που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το είδος των ανθρώπων που προσελκύουμε στη ζωή μας. Όταν αμφιβάλλουμε διαρκώς για την αξία μας, καταλήγουμε να επιλέγουμε άτομα που θα επαληθεύσουν αυτές τις αρνητικές πεποιθήσεις. Μπορεί να προσελκύουμε άτομα που μας υποτιμούν, μας κάνουν να νιώθουμε ανεπαρκείς ή ανθρώπους που τονίζουν διαρκώς τα ελαττώματά μας.

Η αμφισβήτηση του εαυτού μπορεί να καταλήξει να γίνει μία αυτό-εκπληρούμενη προφητεία όπου τελικά εισπράττουμε τη συμπεριφορά που θεωρούμε ότι μας αξίζει. Για να σπάσετε αυτό τον φαύλο κύκλο, χρειάζεται ν’ αναγνωρίσετε την αξία του εαυτού σας, και να κατανοήσετε ότι καθένας έχει τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Μόνο όταν σεβαστείτε τον εαυτό σας, θα αρχίσετε να προσελκύετε στη ζωή σας ανθρώπους οι οποίοι σας σέβονται και αυτοί.

Φοβούνται την μοναξιά

Άνθρωποι που φοβούνται την μοναξιά συχνά καταλήγουν να προσελκύουν λάθος άτομα στη ζωή τους. Ο φόβος της μοναξιάς τους οδηγεί να βιάζονται να δημιουργήσουν μία σχέση ή μία φιλία, χωρίς να προλάβουν να γνωρίσουν καλά και να αξιολογήσουν τον άλλον.

Η ανάγκη να μην είναι μόνοι τους θολώνει την κρίση τους, κάνοντάς τους να παραβλέπουν τα ελαττώματα και τα προβλήματα που μαρτυρούν ότι έχουν προσελκύσει τον λάθος άνθρωπο. Όμως, το να είσαι με τον λάθος άνθρωπο, είναι μίας μορφής μοναξιά. Αντίστοιχα, η μοναχικότητα είναι ευνοϊκή, ενδυναμωτική.

Δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να γνωρίσει τον εαυτό του, να εξερευνήσει τα ενδιαφέροντά του, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του. Υπερβαίνοντας τον φόβο της μοναξιάς, ο άνθρωπος τελικά γίνεται περισσότερο επιλεκτικός με τους ανθρώπους, δημιουργώντας πιο υγιείς σε πιο ουσιαστικές σχέσεις.

Δίνουν προτεραιότητα στη χαρά των άλλων και όχι τη δική τους

Μία ανιδιοτελής αλλά και ενδεχομένως επικίνδυνη συμπεριφορά, είναι η απόδοση προτεραιότητας στην ικανοποίηση των άλλων. Πράγματι, το ενδιαφέρον για τους άλλους, είναι ευγενικό και συγκινητικό. Όταν όμως κάποιος θυσιάζει διαρκώς τη χαρά του για χάρη των άλλων, μπορεί να καταλήξει να προσελκύει ανθρώπους που θα εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του.

Οι ευγενικοί άνθρωποι μπορεί να καταλήγουν να περιβάλλονται από ανθρώπους που θέλουν να επωφεληθούν απ’ την καλοσύνη τους και οι οποίοι δεν πρόκειται να τους ανταποδώσουν ποτέ. Να θυμάστε ότι η επιδίωξη της χαρά σας δεν είναι εγωιστική και ότι έχετε κάθε δικαίωμα να επιδιώκετε ό,τι σας ικανοποιεί. Όσο εκτιμάτε την προσωπική σας ευτυχία, τόσο πιο φυσικά θα προσελκύετε ανθρώπους που σέβονται, τόσο τον εαυτό τους όσο και εσάς.

Αναζητούν επιβεβαίωση από τους άλλους

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη την επιβεβαίωση των άλλων: Εξαρτώνται από άλλους για να αντλήσουν επιβεβαίωση σχετικά με την εμφάνιση, την εργασία, τις αποφάσεις τους. Αναζητούν απελπισμένα την έγκριση και την επιβεβαίωση των άλλων που θα τους κάνει να νιώσουν ότι αξίζουν.

Η ανάγκη επιβεβαίωσης ωστόσο, δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που καταλήγει να προσελκύει τους λάθος ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται με σκοπό να εκμεταλλευτούν και να ελέγξουν. Η μόνη επιβεβαίωση που έχει σημασία είναι του ίδιου σας του εαυτού.

Απ’ τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε την αξία του εαυτού σας, θα σταματήσετε να βασίζεστε στους άλλους. Ακόμη, θα δείτε ότι οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν δεν θα είναι οι ίδιοι από τη στιγμή που θ’ αρχίσετε να εκτιμάτε τον εαυτό σας. Μπορεί η αναζήτηση της έγκρισης απ’ τους άλλους να είναι μία προσωρινή ανακούφιση για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, ωστόσο έχει το τίμημα να προσελκύει λάθος άτομα. Αντί να ζητάτε την έγκριση των άλλων, καλλιεργήστε την αυτό-εκτίμησή σας, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και, σταδιακά θα προσελκύετε ανθρώπους οι οποίοι σας εκτιμούν.

Καταπιέζουν τα συναισθήματά τους  

Η καταπίεση των συναισθημάτων, είναι μία τάση που μπορεί να σας κάνει να προσελκύσει  τους λάθος ανθρώπους. Η καταπίεση των συναισθημάτων σας, από φόβο απόρριψης ή σύγκρουσης, φέρνει κοντά σας άτομα που δεν ενδιαφέρονται για την ψυχική σας υγεία. Να θυμάστε ότι, η έκφραση των συναισθημάτων σας δεν σας κάνει ούτε αδύναμους ούτε ευαίσθητους. Είναι ανθρώπινο να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, αξιώνοντας τον σεβασμό τους. Μην ξεχνάτε πως, τα συναισθήματά σας είναι πραγματικά και, η καταπίεσή τους θα οδηγήσει να προσελκύσει τους λάθος ανθρώπους στη ζωή σας.

Αμελούν την αυτό-φροντίδα

H παραμέληση της προσωπικής φροντίδας μπορεί να προσελκύσει δίπλας σας τους λάθος ανθρώπους. Αν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, δεν τον αγαπάτε, μπορεί να καταλήξετε να βρίσκετε ανθρώπους που σας αντιμετωπίζουν με τον τρόπο που εσείς αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας-χωρίς νοιάξιμο και ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, αφού ο τρόπος που φερόμαστε στον εαυτό μας βάζει τον πήχη και για τους άλλους. Η αυτοφροντίδα δεν είναι εγωιστική ή εγωκεντρική. Είναι η αναγνώριση της αξίας του εαυτό μας και η παροχή της φροντίδας που έχει ανάγκη.

Επενδύστε, αγαπήστε και φροντίστε τον εαυτό σας. Φροντίζοντας τον εαυτό σας, θα βελτιώσετε τη σχέση σας μαζί του και θα προσελκύετε ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται ειλικρινά για την ευημερία σας.

Tip: Η σημασία της αυτογνωσίας

Όσες συμπεριφορές είναι υπεύθυνες για την προσέλκυση των λάθος ανθρώπων στη ζωή μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας καθορίσουν, αλλά η αναγνώρισή τους μπορεί να μας οδηγήσει στη δημιουργία πιο υγιών σχέσεων.

Είτε πρόκειται για την αναγνώριση της αμφισβήτησης του εαυτού, την οριοθέτηση, την προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα, κάθε βήμα μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην προσέλκυση των κατάλληλων ανθρώπων. Αυτογνωσία είναι η επίγνωση των συμπεριφορών μας και της επίδρασής τους στις σχέσεις μας. Μπορεί το ταξίδι της αυτογνωσίας να είναι δύσκολο, όμως είναι μία προσπάθεια που αξίζει τον κόπο, καθώς μπορεί να ευνοήσει  ουσιαστικά την ποιότητα των σχέσεων της ζωής μας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ