Οπτική ψευδαίσθηση: Πόσα άλογα μπορείτε να βρείτε;

Μια καλή οπτική ψευδαίσθηση θα έχει συχνά μεγάλη διάρκεια ζωής στο διαδίκτυο, εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολλά χρόνια, αλλά εδώ είναι μια που είναι τόσο καλή που μπερδεύει τους ανθρώπους από το 1978. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση με τα άλογα δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Bev Doolittle και θέτει το ερώτημα , πόσα άλογα υπάρχουν στην φωτογραφία;

Με την πρώτη ματιά, τα άλογα δένουν τόσο καλά με το περιβάλλον που σχεδόν σας μπερδεύουν. Αλλά αφού ρίξετε μια δεύτερη ματιά, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν πολλά στη φωτογραφία. Ο κόσμος μαντεύει ότι υπάρχουν μόλις τρία άλογα και έως και επτά στην ψευδαίσθηση, αλλά ο ίδιος ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ακριβώς πόσα από τα πλάσματα βρίσκονται στον πίνακα και δεν είναι η απάντηση που περίμενε κανείς.

Όσο περισσότερο κοιτάτε αυτή την ψευδαίσθηση, τόσο περισσότερα άλογα μπορείτε να δείτε. Ένας γιατρός εξήγησε γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν επτά ιπποειδή στον ιστότοπο του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας όπου δημοσιεύτηκε η ψευδαίσθηση. Λέει, “Βλέπω ένα στα αριστερά να κοιτάζει προς τα έξω και στη μέση τέσσερα πρόσωπα είναι συγκεντρωμένα κοντά. Δεξιά είναι ένα μικρό άλογο που στέκεται πλάγια, και από πάνω είναι το πίσω μέρος του έβδομου».

Ωστόσο, αν μαντέψατε επίσης ότι υπήρχαν επτά άλογα στην εικόνα, τότε κάνετε δυστυχώς λάθος.

Σύμφωνα με το India.com, ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι ζωγράφισε μόνο πέντε άλογα. Είμαστε σίγουροι ότι ξέρει όσο κανένας τη ζωγραφιά, αλλά μετρήσαμε 18 πόδια, τεχνικά που σημαίνει ότι θα υπήρχαν μόνο τεσσεράμισι άλογα. (Το μισό άλογο μας ακούγεται λίγο μακάβριο, οπότε θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για αυτά τα δύο τελευταία πόδια…).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ