Οπτική ψευδαίσθηση: Είστε ιδιοφυία αν μπορείτε να βρείτε τους κρυμμένους αριθμούς

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αγωνίζονται να εντοπίσουν τους αριθμούς που είναι κρυμμένοι σε μια στροβιλιζόμενη εικόνα. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση σίγουρα θα σας παιδέψει.

Η εικόνα, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον @benonwine , έδειχνε έναν ασπρόμαυρο ριγέ κύκλο με αριθμούς κρυμμένους μέσα του. Ωστόσο, ο χώρος και η κατεύθυνση της γραμμής ποικίλλουν, καθιστώντας αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί ακριβώς ποιοι είναι οι αριθμοί. «Βλέπεις νούμερο; Αν ναι, ποιος αριθμός είναι;», έγραφε στη λεζάντα η οπτική ψευδαίσθηση.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τους χρήστες του X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, να προσπαθήσουν να καταλάβουν τους αριθμούς.

Δείτε προσεκτικά την οπτική ψευδαίσθηση:

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

«45.283… και ποια είναι η απάντηση; Πρέπει να κλείσω ένα ραντεβού με τον γιατρό μου», μάντεψε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας άλλος είπε: «Μπορώ να δω 45.283, αφού κοιτάζοντας τις άλλες απαντήσεις… άλλοι βλέπουν δύο άλλους αριθμούς. Μπορώ να δω ότι υπάρχουν αριθμοί εκεί, αλλά δεν μπορώ να τους καταλάβω».

«3.452.839, αλλά για να είμαι ειλικρινής τα 3 πρώτα είναι λίγο εικασίες. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιο εύκολο να δεις αν κουνάς την εικόνα πάνω-κάτω, αλλά δεν ξέρω γιατί», επεσήμανε ένας άλλος.

«Αρχικά είδα 15.283, μετά επέκτεινα την εικόνα και έγινε 3.452.839!» σχολίασε άλλος χρήστης

Ολόκληρος ο αριθμός στην εικόνα, η οποία λειτουργεί χρησιμοποιώντας ευαισθησία αντίθεσης, είναι 3.452.839.

Η ευαισθησία αντίθεσης είναι η ικανότητα αντίληψης καθαρών περιγραμμάτων μικρών αντικειμένων ή αναγνώρισης μικροσκοπικών διαφορών στις σκιάσεις και τα μοτίβα. Υπάρχουν πραγματικά σενάρια όπου η έλλειψη ευαισθησίας αντίθεσης θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ