Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ελάφι σε 6 δευτερόλεπτα;

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις εξιτάρουν την περιέργεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες. Ο εγκέφαλος είναι το πιο ισχυρό όργανο του σώματος. Ωστόσο συχνά μπορεί να παραπλανηθεί και να βλέπει κάτι που δεν υπάρχει ή να μην μπορεί να εντοπίσει κάτι που είναι μπροστά στα μάτια του.

Οπτική ψευδαίσθηση: Εάν βρείτε το κρυμμένο ιγκουάνα σε 9 δευτερόλεπτα έχετε «κοφτερή» ματιά

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την πίσω αυλή ενός σπιτιού. Υπάρχουν κάθε είδους ανεπιθύμητα πράγματα στην πίσω αυλή, όπως σπασμένα έπιπλα και κάδος απορριμμάτων.
Ωστόσο, υπάρχει και κάτι απροσδόκητο στην εικόνα: ένα ελάφι έχει καταφέρει να βγει από το δάσος και να «τρυπώσει» σε αυτή την εικόνα. Μπορείτε να το εντοπίσετε σε 6 δευτερόλεπτα;

Χρειάζεται να κοιτάξετε την εικόνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να προσπαθήσετε να διακρίνετε το ελάφι. Έχετε 6 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το κοτοπουλάκι ανάμεσα στις πάπιες σε 7 δευτερόλεπτα
Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Mirror.co.uk

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το ψάρι μέσα σε 5 δευτερόλεπτα;

 

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

 

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Mirror.co.uk

Το ελάφι βρίσκεται στο κέντρο της εικόνας πάνω από τον φράχτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ