Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να εντοπίσετε την κρυμμένη πεταλούδα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα;

Πρόκειται για μία πολύ καλή οπτική ψευδαίσθηση για να δοκιμάσετε το IQ σας. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης καθώς ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να δει πράγματα ή εικόνες  από διαφορετική οπτική γωνία, διαμορφώνοντας έτσι και διαφορετική αντίληψη.

Σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση βλέπετε μια λίμνη σε έναν κήπο. Κάπου μέσα στην εικόνα, είναι κρυμμένη μια πεταλούδα. Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει ένας όμορφος κήπος γεμάτος με γρασίδι, σκαλισμένο σε διαφορετικά σχήματα. Κατά μήκος του κήπου, υπάρχει μια μικρή λιμνούλα με πέτρες μέσα σε αυτή. Η πρόκληση είναι να βρείτε πού κρύβεται η πεταλούδα.

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να βρείτε την πεταλούδα, καθώς είναι “καμουφλαρισμένη” με φόντο τη λίμνη, αλλά αν κοιτάξετε τα δέντρα στη δεξιά πλευρά της εικόνας, τότε θα την δείτε.

Έχει υποστηριχθεί ότι εάν καταφέρετε να εντοπίσετε την κρυμμένη Πεταλούδα μέσα στη λίμνη μέσα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι εξαιρετικής ευφυΐας .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ