Ινδονησία: Βιβλική καταστροφή και πάνω από 160 οι νεκροί από τον σεισμό

Αλύπητα χτύπησε ο εγκέλαδος την Ινδονησία, με 5,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του πάνω από 162 νεκρούς και χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες και οι άστεγοι μέχρι στιγμής έχουν φτάσεις τις 13.000, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν για θύματα και επιζώντες στα ερείπια, αλλά και να φτάσουν σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Και ενώ η γη συνεχίζει να σείεται από τους ισχυρούς μετασεισμούς, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Cianjur στην ορεινή Δυτική Ιάβα, περίπου 75 χιλιόμετρα (45 μίλια) νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Τζακάρτα. Στην περιοχή οι κάτοικοι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας Ridwan Kamil δήλωσε στο Instagram ότι 162 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 326 τραυματίστηκαν.

Η Υπηρεσία Ανακούφισης Καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB) ανέφερε ότι οι διασώστες αναζητούν 25 άτομα που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια και ο εκπρόσωπός της είπε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Ο Ριντουάν είπε στους δημοσιογράφους ότι, δεδομένου ότι πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.
«Υπάρχουν κάτοικοι εγκλωβισμένοι και σε απομονωμένα μέρη… οπότε υποθέτουμε ότι ο αριθμός των τραυματιών και των θανάτων θα αυξηθεί με τον καιρό».


Η Ινδονησία βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου συναντώνται διαφορετικές τεκτονικές πλάκες στον φλοιό της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Το BNPB αρχικά ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 2.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και περισσότεροι από 5.300 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, με βάση έναν πρώτο απολογισμό. Ο Ridwan ανέβασε αυτόν τον αριθμό σε 13.000 και είπε ότι τα σωστικά συνεργεία θα εξαπλωθούν σε διάφορα μέρη της χώρας, ενώ θα συσταθούν και κέντρα εκκένωσης σε όλο το Cianjur.

Ηηλεκτροδότηση γίνεται πλέον με πολλά προβλήματα, μετά από αρκετές ώρες διακοπής. Οι επικοινωνίες ήταν επίσης κομμένες, ενώ οι κατολισθήσεις εμπόδιζαν τις εκκενώσεις σε ορισμένες περιοχές.

(Πηγή – Φωτό: Reuters)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ