Ζώδια: Οι πιο σημαντικές αστρολογικές ημερομηνίες το 2024 και τι σημαίνουν για εσάς

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στις ζωές όλων των ζωδίων το 2024. Μεγαλύτερη ενέργεια, νέες προσκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Κάθε νέο έτος φέρνει πάντα διαφορετικές ιδέες και προσκλήσεις ανάπτυξης.

Τα 5 ζώδια που θα ακούσουν καλά νέα το 2024

Αν και τα αστέρια και οι πλανήτες είναι για πάντα σε κίνηση υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλες. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην αστρολογία το 2024.

Βασικές ημερομηνίες και τι σημαίνουν για εσάς

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο: 20 Ιανουαρίου – 1 Σεπτεμβρίου, 19 Νοεμβρίου – Μαρτίου 2043

Αφού κάνει μία τελευταία στάση στον Αιγόκερω ο Πλούτωνας θα επισκεφθεί και θα παραμείνει στον Υδροχόο για τα επόμενα 19 χρόνια. Ο Πλούτωνας συμβολίζει την μεταμόρφωση, την αναγέννηση, την και το ασυνείδητο. Αντιπροσωπεύει το αόρατο, το μυστήριο και τα εσωτερικά μας αποθέματα.

Αυτά είναι τα 5 ζώδια που θα ερωτευτούν τρελά το 2024

Ο Πλούτωνας κινείται αργά και περνάει έως και 21 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Καθώς μεταβαίνει σε ένα νέο ζώδιο, αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα εποχή για την προσωπική μας εμπειρία και αισθανόμαστε βαθιές αλλαγές.

Από το 2008, αυτός ο ισχυρός πλανήτης ταξιδεύει μέσα από τον Αιγόκερω, προκαλώντας τεράστιο μετασχηματισμό στα ατομικά και κοινωνικά θεμέλια, τις ευθύνες, τους τίτλους και την δομή της ζωής μας. Φωτίζει τον εσωτερικό μας κόσμο και όσα πλέον δεν επιθυμούμε για τον εαυτό μας. Σε αυτή τη διέλευση διέλυσε δομές καθώς στην νέα εποχή που έρχεται θα δημιουργήσει νέες δομές.

«Το 2024 είναι η χρονιά σας» – Τα 4 ζώδια που πέρασαν δύσκολα και τώρα κάνουν δυνατό come back

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα. Είναι συνώνυμο της αλλαγής και της καινοτομίας. Υπηρετεί την ανθρωπότητα, το συλλογικό καλό και την εξέλιξη. Ο Πλούτωνας επιστρέφει στον Υδροχόο για δεύτερη φορά από τις 20 Ιανουαρίου 2024 έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στον Αιγόκερω ενώ ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος και θα παραμείνει μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2024. Από τις 19 Νοεμβρίου επιστρέφει στον Υδροχόο, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα δεκαεννέα χρόνια μέχρι τις 8 Μαρτίου 2043.

Έτσι σηματοδοτείται μία νέα εποχή για εμάς και την κοινωνία μας. Καλούμαστε να επανεξετάσουμε τα καθιερωμένα θεμέλια και τις δομές στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία μας και να αρχίσουμε να τα αμφισβητούμε. Μας δίνεται μία ευκαιρία για ενδυνάμωση και επιστροφή στον σεβασμό της εσωτερικής δύναμης που έχει ο καθένας μας.

Κεφάλαιο: Εκλείψεις το 2024

Οι εκλείψεις είναι πόρτες για μεταμόρφωση. Ενδυναμώνουν. Ξεκαθαρίζουν. Μας βοηθούν να κάνουμε νέες αρχές. Είναι ο κύκλος της ίδιας της ζωής. Σε γενικές γραμμές, συναντάμε τέσσερις εκλείψεις κάθε χρόνο και το 2024 δεν διαφέρει.

Το επόμενο έτος συνεχίζει το κεφάλαιο που ξεκίνησε το 2023 με εκλείψεις στον Κριό και τον Ζυγό τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Αυτές οι εκλείψεις είχαν προκλήσεις και μας προσέφεραν το θάρρος να είμαστε αυτό που είμαστε, να διεκδικήσουμε τη ζωή και να επιλέξουμε να δημιουργήσουμε μία ζωή όπως την επιθυμούμε.

Μας ενέπνευσαν να διεκδικήσουμε τα πάθη μας, τις ανάγκες μας και την ανεξαρτησία μας και να προσφέρουμε περισσότερα στον εαυτό μας. Το 2024 ξεκινά μια σειρά από εκλείψεις.

Ο Σεπτέμβριος φέρνει μια έκλειψη Σελήνης στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων, ανοίγοντας μια νέα ιστορία που θα συνεχίσουμε το 2025. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που είναι γεμάτο όνειρα και φαντασία. Μία έκλειψε σε αυτό το ζώδιο του νερού φωτίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παραμελούμε αυτό το κομμάτι του εαυτού μας και να βάζουμε στην άκρη την διαίσθησή μας. Αυτό μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε αυτή η έκλειψη.

Πανσέληνος Ζυγός Έκλειψη Σελήνης: 25 Μαρτίου 2024
Έκλειψη Ηλίου Νέα Σελήνη Κριού: 8 Απριλίου 2024
Πανσέληνος Ιχθύς Νέα Σελήνη έκλειψη: 17 Σεπτεμβρίου 2024
Ηλιακή έκλειψη, Νέα Σελήνη Libra: 2 Οκτωβρίου 2024

Δία Σύνοδος Ουρανός στον Ταύρο: 20 Απριλίου 2024

Περίπου κάθε 14 χρόνια, ο Δίας και ο Ουρανός ενώνονται σε τροχιά. Και το 2024 είναι μία από αυτές τις χρονιές. Όταν έχουμε μια συνάντηση εξωτερικών πλανητών, δηλαδή των πλανητών έξω από τη ζώνη των αστεροειδών, είναι πάντα σημαντική. Οι εξωτερικοί πλανήτες, συμπεριλαμβανομένου του Δία, του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα κινούνται σχετικά αργά.

Ο αντίκτυπος που έχουν στην ζωή μας είναι έντονος και μας επηρεάζει για αρκετά χρόνια. Αυτοί οι πλανήτες συχνά προκαλούν αλλαγές στο συλλογικό επίπεδο αλλά και μεμονωμένα στα ζώδια.
Ο Δίας, στην αστρολογία, είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την προσωπική επέκταση μας. Μεγεθύνει και διευρύνει ό,τι αγγίζει. Φέρνει δυνατότητες, ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και νόημα.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο κεραυνός που βάζει στην άκρη ό,τι έχει τελειώσει για να έρθει το καινούργιο. Είναι απελευθέρωση και καινοτομία, έμπνευση και ελευθερία. Είναι επίσης ένας πλανήτης που επηρεάζει την κοινωνική συνείδηση, την εξέλιξη της ανθρωπότητας και επηεεάζει με έντονους τρόπους.

Η συνάντηση των δύο πλανητών, λοιπόν, σημαίνει, την έλευση φρέσκων, καινοτόμων ενεργειών. Είναι μια πρόσκληση να εξερευνήσουμε νέες περιοχές έξω από την ζώνη της άνεσης μας. Είναι μια στιγμή για να διεκδικήσουμε νέες ευκαιρίες για τη ζωή μας. Σε συλλογικό επίπεδο φέρνει ένα νέο κύμα απελευθέρωσης και ελευθερίας, κοινωνικής αλλαγής και εξέλιξης.

Μπορεί επίσης να υπάρχει μια βαθιά πνευματική ενέργεια σε αυτή τη διέλευση. Η επιρροή της Συνόδου θα είναι αισθητή όχι την ημέρα της Συνόδου αλλά το διάστημα από τις 3 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2024.

Ο Δίας στους Διδύμους: 25 Μαΐου 2024 – 9 Ιουνίου 2025

Μια συναρπαστική κίνηση είναι αυτή της εισόδου του Δία στους Διδύμους. Ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, ο Δίας έχει να κάνει με την ανάπτυξη, την επέκταση, την αλήθεια, την προοπτική και τη σοφία. Είναι ένας πλανήτης που μπορεί να φέρει καλή τύχη, αφθονία και ευκαιρίες.

Ο Δίδυμος, ένα ζώδιο του αέρα που κυβερνάται από τον Ερμή. Είναι περίεργο, ζωηρό και προσαρμοστικό ζώδιο. Ο Δίδυμος θέλει να μαθαίνει, να επικοινωνεί, να κινείται, να συλλέγει πληροφορίες, να μοιράζεται πληροφορίες.

Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Ουρανό όλη η ανάπτυξη και η επέκταση του πλανήτη θα επηρεάσουν το πνευματικό και διανοητικό επίπεδο. Θα είναι ένα κεφάλαιο με περιέργεια και μάθηση.
Είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε και να χτίσουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, κοινωνικοποιούμαστε και προσεγγίζουμε την εκμάθηση νέων πραγμάτων. Μας προσκαλεί να εξετάσουμε νέους τρόπους για να δούμε τα πράγματα, να κατανοήσουμε καταστάσεις και να δημιουργήσουμε το χώρο για την αποδοχή διαφορετικών απόψεων.

Ο Δίας στους Διδύμους είναι η πρόσκλησή μας να διευρύνουμε τους ορίζοντες του μυαλού μας. Χρειάζεται να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να εξερευνήσετε νέες προοπτικές.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς

Η ζωή και οι προκλήσεις μπορεί να εκλαμβάνονται διαφορετικά από τον καθένα μας. Έτσι οι κινήσεις των πλανητών και οι εκλείψεις μας επηρεάζουν όλους αλλά με διαφορετικό τρόπο. Για να αποκαλύψετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού σας οδηγούν αυτές οι κρίσιμες ημερομηνίες του 2024 θα πρέπει να φτιάξετε τον γενέθλιο χάρτη σας.

Θα χρειαστείτε την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο γέννησής σας. Ψάξτε στον γενέθλιο χάρτη σας τα ζώδια που αναφέρθηκαν παραπάνω και σημειώστε τους οίκους που καταλαμβάνουν. Για παράδειγμα, καθώς ο Πλούτωνας μετακομίζει στον Υδροχόο, ψάξτε να εντοπίσετε τον οίκο που ζει ο Υδροχόος για να μάθετε από ποιον οίκο θα ταξιδέψει ο Πλούτωνας στον γενέθλιο χάρτη σας.

Αυτοί οι οίκοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τομείς της ζωής μας και μπορούν να παρέχουν περισσότερες εξηγήσεις. Για παράδειγμα, τους συγκεκριμένους τομείς της ζωής σας που ο Πλούτωνας θα φέρει βαθιά ενδυνάμωση, μεταμόρφωση και αλλαγή. Για τις εκλείψεις, κοιτάξτε τους οίκους που καταλαμβάνουν ο Κριός, ο Ζυγός και οι Ιχθύες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ