Οι άνθρωποι που σε «θάβουν» πίσω από την πλάτη σου, εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές

Όλοι μπορούμε να γίνουμε λίγο επικριτικοί. Είναι στην ανθρώπινη φύση. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που το παρακάνουν. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σας κρίνουν μπροστά σας. Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να το κρύψουν. Δεν είναι και οι πιο ευγενικές ψυχές που θα συναντήσετε. Ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν το γεγονός ότι σας κρίνουν.

Καλό θα είναι να είστε ενήμεροι πότε έχετε ανθρώπους στο περιβάλλον σας που σας κρίνουν πίσω από την πλάτη σας. Αν κάποιος σας κρίνει κρυφά τότε υπάρχουν 10 συμπεριφορές που είναι χαρακτηριστικές.

10 συμπεριφορές που έχει όποιος σε επικρίνει και σε «θάβει» πίσω από την πλάτη σου

  • Θα χασκογελάνε με άλλους ενώ μιλάτε
  • Θα πουν ωραία πράγματα με ευγενικό τρόπο
  • Θα γελάσουν ειρωνικά όταν πιστεύουν ότι δεν τους βλέπετε
  • Θα κάνουν πολλές ερωτήσεις
  • Θα παραμείνουν σιωπηλοί αφού σταματήσετε να μιλάτε
  • Θα είναι ανέκφραστοι όταν μιλάτε
  • Θα αλλάξουν ελαφρώς έκφραση στο πρόσωπο
  • Θα σας κοιτάξουν από πάνω έως κάτω
  • Θα κοιτάξουν επίμονα ένα πράγμα σε εσάς
  • Θα αναφέρουν τυχαία πράγματα για εσάς

Θα χασκογελάνε με άλλους ενώ μιλάτε

Αν κάποιος σας επικρίνει κρυφά τότε μπορεί να μην είναι ο μόνος. Οι επικριτικοί άνθρωποι τείνουν να σχηματίζουν «κλίκα». Δηλαδή, να έχουν γύρω τους μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη να κρίνουν τους άλλους. Όταν μιλάτε με άτομα σε αυτήν την κλίκα, κάποιος που σας κρίνει μπορεί να χαμογελάσει μαζί με κάποιον άλλον στην ομάδα.

Θα πουν ωραία πράγματα με ευγενικό τρόπο

Ένα άλλο σημάδι ότι σας κρίνουν είναι όταν κάποιος αρχίσει να σας πατρονάρει και μάλιστα έντονα. Οι άνθρωποι πατρονάρουν με το να είναι υπερβολικά καλοί ή υποστηρικτικοί. Εάν για παράδειγμα τους λέγατε ότι πήρατε προαγωγή στη δουλειά μπορεί να απαντήσουν κάπως έτσι: «Ουαου! Τι απίστευτο. Τι μεγάλο επίτευγμα. Πρέπει να νιώθεις τόσο καλά με τον εαυτό σου». Όλα αυτά ακούγονται ωραία. Αυτό το άτομο μπορεί να είναι καλό, πραγματικά. Αλλά μπορεί επίσης να σας πατρονάρει και να σας κρίνει χωρίς να το γνωρίζετε.

Θα γελάσουν ειρωνικά όταν πιστεύουν ότι δεν τους βλέπετε

Κάποιος που σας κρίνει σιωπηλά δεν θα βρίσκεται πάντα σε ένα πλήθος ή μια κλίκα ανθρώπων που γνωρίζει. Μπορούν να είναι μόνοι τους. Έτσι αντί να χασκογελούν στους άλλους μπορεί να παρατηρήσετε ότι γελούν ειρωνικά με αυτά που είπατε. Μπορεί να το κάνουν αθόρυβα, ώστε μετά βίας να το ακούσετε. Ή μπορεί να το κάνουν όταν νομίζουν ότι δεν μπορείτε να τους δείτε.

Θα κάνουν πολλές ερωτήσεις

Μερικές φορές, οι άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις στις οποίες γνωρίζουν την απάντηση σε μια προσπάθεια να σας πιάσουν να λέτε ψέματα. Άλλες φορές, το κάνουν για να σε κάνουν να νιώθεις αμήχανα. Όταν είναι το τελευταίο, σε κρίνουν σιωπηλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αν για παράδειγμα είστε αρραβωνιασμένοι εδώ και κάποια χρόνια κάποιος που θέλει να σας επικρίνει θα σας βομβαρδίσει με ερωτήσεις. Θα συνεχίσουν να σε ρωτούν αν είσαι αρραβωνιασμένος, πότε αρραβωνιάστηκες, πόσο καιρό είσαι αρραβωνιασμένος, πότε είναι η ημερομηνία του γάμου κ.λπ.

Αυτά δεν είναι απλώς γενικές ερωτήσεις για να κάνετε συζήτηση. Έχουν στόχο να σας επικρίνουν που ακόμη δεν έχετε ορίσει ημερομηνία γάμου.

Θα παραμείνουν σιωπηλοί αφού σταματήσετε να μιλάτε

Έχετε απαντήσει ποτέ στην ερώτηση κάποιου και μετά να τον βλέπετε ότι σας κοιτάζει χωρίς να λέει τίποτα; Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολο. Η συζήτηση δεν συνεχίζει γιατί πιθανότατα αυτό το άτομα σας κρίνει.

Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σιωπή τους για να σε κάνουν να νιώσεις άβολα. Ή για να σας κάνει να νιώθετε αμήχανα για κάτι που μόλις είπατε. Αν κάνατε ένα αστείο και δεν το βρήκαν αστείο μπορεί να μην σας πουν ότι δεν είναι αστείο. Θα προτιμήσουν να σας κοιτάζουν επίμονα, χωρίς να λένε τίποτα, μέχρι να αλλάξετε θέμα εσείς ή αυτοί.

Θα είναι ανέκφραστοι όταν μιλάτε

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν κάποιος σας κρίνει είναι να παρακολουθείτε τις εκφράσεις του όταν μιλάτε. Μερικές φορές, ένα άτομο μπορεί να μείνει εντελώς ανέκφραστο όταν σας κρίνει για αυτό που μόλις είπατε.

Θα αλλάξουν ελαφρώς έκφραση στο πρόσωπο

Μερικοί άνθρωποι δεν είναι πολύ καλοί στο να κρύβουν τα συναισθήματά τους από τα πρόσωπά τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συγκρατήσουν την κρίση, την αηδία, το σοκ ή άλλα συναισθήματά τους ώστε να μην εμφανίζονται στο πρόσωπό τους. Ίσως όμως να μην τα καταφέρνουν. Μπορεί να εντοπίσετε μία ελαφριά κίνηση που θα προδίδει αυτές τις επικρίσεις.

Μπορεί να είναι ένα ελαφρύ ανασήκωμα των φρυδιών. Μπορεί να είναι ένα ελαφρύ άνοιγμα των ματιών τους. Μπορεί να είναι ένα μικρό σφίξιμο των χειλιών τους. Ό,τι κι αν είναι, σίγουρα σημαίνει ότι εκείνη την στιγμή κρίνεστε. Και είναι μια κρίση που προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν.

Θα σας κοιτάξουν από πάνω έως κάτω

Εντάξει, ίσως αυτό είναι αρκετά προφανές. Ίσως όμως να μην είναι. Επειδή τις περισσότερες φορές, κάποιος που σας κρίνει σιωπηλά δεν θα το κάνει όταν κοιτάζετε. Αλλά σχεδόν σίγουρα θα σας κοιτάξουν από πάνω έως κάτω. Οι άνθρωποι το κάνουν αυτό για να σας κάνουν να νιώσετε «μικροί». Τις περισσότερες φορές, κρίνουν κάτι στην εμφάνισή σας, είτε πρόκειται για παπούτσια, τζιν, τζάμπα, παλτό.

Θα κοιτάξουν επίμονα ένα πράγμα σε εσάς

Όταν κάποιος σας κρίνει σιωπηλά, μπορεί να μην θέλει να το δείξει και να μην σας κοιτάξει από πάνω μέχρι κάτω. Αντίθετα, μπορεί να είναι πιο διακριτικοί στην επίκριση τους. Μπορεί να κοιτάζουν επίμονα μόνο ένα πράγμα. Για παράδειγμα αν φοράτε περίεργα παπούτσια μπορεί να κοιτάζουν τα πόδια σας για πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Ή μπορεί να συνεχίσουν να τα κοιτάζουν ενώ μιλάτε. Συνήθως, αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι σκόπιμη. Θέλουν να ξέρετε ότι αποδοκιμάζουν τα παπούτσια σας. Αν τους ρωτούσατε γιατί το κάνουν και αν δεν τους αρέσουν τα παπούτσια σας θα το αρνούνταν.

Θα αναφέρουν τυχαία πράγματα για εσάς

Όταν κάποιος σας κρίνει μπορεί να αναφέρει ορισμένα στοιχεία για εσάς για να σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια. Ή τουλάχιστον, για να σας κάνει να νιώθετε αμήχανα και να αισθανθείτε ότι πρέπει να δικαιολογηθείτε. Μερικές φορές μπορεί να το κάνει όταν βρίσκεστε μπροστά σε κόσμο για να σας κάνει να απολογηθείτε και να αισθανθείτε άσχημα με τον εαυτό σας.

Τι να κάνετε

Όπως αναφέραμε πιο πάνω όλοι οι άνθρωποι γίνονται λίγο επικριτικοί μερικές φορές. Εάν κρίνετε κάποιον αυτό δεν σας κάνει κακό άνθρωπο. Απλώς σημαίνει ότι είστε άνθρωπος. Έτσι εάν αισθάνεστε ότι έχετε κάποιον στο περιβάλλον σας που σας επικρίνει κρυφά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην δώσετε σημασία. Να θυμάστε, όμως, ότι δεν πρέπει να αφήνετε την γνώμη ή την κριτική τους να σας εμποδίζουν να κάνετε αυτά που θέλετε και να διατηρείτε την δική σας άποψη στα πράγματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ